Zoek
Sluit dit zoekvak.

Yaskawa verhuist van Science Park naar Brainport Industries Campus

Yaskawa verhuist van Science Park naar Brainport Industries Campus
Foto: Google Maps

Per 1 december 2018 zal het mechatronica- en roboticabedrijf Yaskawa verhuisd zijn naar Brainport Industries Campus (BIC) voor een betere aansluiting op de maakindustrie.

In totaal verhuizen er 30 medewerkers naar de nieuwe locatie van 1000m2 in het Atrium op Brainport Industries Campus. “De overstap naar BIC is voor ons een mes dat aan drie kanten snijdt”, zegt Eddie Mennen, managing director van Yaskawa Benelux aan AT Aandrijftechniek. “Qua afnemers richten we ons voor een belangrijk deel op de maakindustrie. Daarnaast kunnen we onze eigen innovatie op het gebied van robotica versnellen doordat we actiever in het innovatieprogramma van Brainport Industries gaan participeren.”

Het nieuwe Brainport Industries Campus ten noordwesten van Eindhoven is een campus dat samen zal werken en talent op zal leiden. Naast bedrijven zullen ook het Summa College en Teclab zich er vestigen om verder invulling te geven aan het gebied. “Maar ook als straks hbo- en universitaire opleidingen bij BIC aanhaken, zien we prima mogelijkheden voor samenwerking, zegt Eddie Mennen.