Zoek
Sluit dit zoekvak.

Yoram Peek vult vacante zetel van PvdA/GroenLinks in de raad

Gemeenteraad klapt voor Yoram Peek (PvdA/GroenLinks)
Foto: Ons Son en Breugel

Met het vertrek van fractieleider Joris van Dam zit Yoram Peek voortaan in de gemeenteraad namens PvdA/GroenLinks.

Door een eerder dan geplande verhuizing naar Uden moest Joris van Dam (PvdA/GroenLinks) zijn zetel in de gemeenteraad opgeven. Een raadslid moet nu eenmaal woonachtig zijn in de gemeente waar hij in de gemeenteraad zit. Met zijn vertrek kwam zijn zetel voor PvdA/GroenLinks vacant, die partijgenoot Yoram Peek in gaat vullen.

De raad gaat volgens de woorden van burgemeester Suzanne Otters-Bruijnen een bevlogen en betrokken raadslid missen. Altijd scherp en ging de discussies aan met feiten en onderbouwing. Vooral als het aankwam op discussies over groen in het dorp en klimaat, maar ook het verhogen van de OZB. Een voorbeeld voor enkele raadsleden die in de zes jaar dat Joris van Dam in de raad heeft gezeten waardeerden.

Nu mag Yoram Peek (PvdA/GroenLinks) zijn zetel in gaan nemen. Peek stond bij afgelopen gemeenteraadsverkiezing nog op de derde plek achter Steven Grevink (PvdA/GroenLinks). Door de voorkeursstemmen die Silvia Corsten (PvdA/GroenLinks) bij elkaar wist te sprokkelen, leek een zetel in de gemeenteraad er niet in te zitten. Desondanks ging hij als burgerraadslid aan de slag. Door het wethouderschap van Grevink en het vertrek van Van Dam kunnen Corsten en Peek vanaf nu zij aan zij in de gemeenteraad zitten.