Youri van Haandel gaat op vrijdag vol gas het weekend in

Youri van haandel vol gas het weekend in
Foto: Radio S&B

Tussen alle radioprogramma’s van Radio S&B is DJ Youri van Haandel een beetje een vreemde eend in de bijt. Geen kunst en cultuur, golden oldies of actualiteit, maar gewoon de muziek die jongeren willen horen tijdens een stapavondje of festival. De 25-jarige DJ weet wat zijn publiek wil horen.

“Ik ben van kleins af aan al bezig met muziek. Op mijn 12e kreeg ik mijn eerste mengpaneel en ben sindsdien begonnen met mijn drive-in show” vertelt de jonge DJ aan Ons Son en Breugel, die overdag ‘gewoon’ als storingsmonteur werkt voor Enexis en in het weekend graag een potje paintball speelt.

“Een half jaar geleden zag ik in de krant dat er een radiozender in Son en Breugel kwam en zag geen programma voor jongeren de revue passeren. Ik heb toen contact gezocht met Han Muller en mijn ideeën verteld, daar werd positief op gereageerd!” Toch wel fijn voor Radio S&B, die naarstig op zoek was naar technisch onderlegde vrijwilligers met ervaring. “Ongeveer 2 jaar geleden ben ik bij radio Hi-tec begonnen. Ik had geen eigen programma, maar ik viel wel eens voor DJ’s in.”

Missie geslaagd

Zijn ervaring en smaak zorgen voor een oprecht leuk programma voor jongeren die, in vergelijking met andere programma’s op de zender, goed beluisterd wordt. “Het programma wat ik maak is op de jeugd gericht, als ze zich klaar maken voor het stappen of gewoon om te chillen. Ik laat de nieuwste, vetste en de gezelligste muziek horen en laat ze weten waar en wat er te doen is dat weekend. De reacties zijn erg positief. Mensen vinden het een leuk concept. Bij de uitzendingen die ik tot nu toe heb gedaan vonden de mensen de muziek erg goed en kregen ze zin om uit te gaan.” Missie geslaagd dus.

En ondertussen gaan zijn werkzaamheden als DJ buiten de studio om ook volop door. “Dit jaar sta ik één keer per maand in cafe ’t Stroatje in Sint-Oedenrode. Hier en daar draai ik wat feestjes van mensen thuis en 16 juli sta ik op het festival Eindhoven Goes Ibiza met lekkere house muziek. En voor de rest heb ik geen idee wat de toekomst mij gaat brengen! Ik laat me mooi verrassen.”

Het programma van Youri van Haandel, Vol Gas Het Weekend In, is iedere vrijdag van 21:00 uur tot 22:00 uur live te horen op Radio S&B.

Lees meer over Radio S&B en Youri van Haandel

Post article

Post article