Search
Close this search box.

Zaalvoetbalcompetitie zoekt teams voor terugkeer gloriedagen

In de hoogtijdagen van de zaalvoetbalcompetitie in Son en Breugel waren 60 teams iedere zaterdag in sporthal Apollo te vinden. Nu zijn er nog maar een handjevol teams over
Foto: Wikipedia CC0

In de hoogtijdagen van de zaalvoetbalcompetitie in Son en Breugel waren 60 teams iedere zaterdag in sporthal Apollo te vinden. Nu zijn er nog maar een handjevol teams over en voorzitter Jagjit Singh zoekt teams om de competitie aan te vullen.

In een interview met DJ Toine Buijtels van de WeekendBuijteling vertelt Jagjit Singh, de voorzitter van de zaalvoetbalcompetitie in Son en Breugel, dat hij op zoek is naar nieuwe teams. “Het zaalvoetbal is op zich een leuk spelletje waar het veel om techniek draait. Het nadeel is: op dit moment hebben we maar zeven teams, terwijl toen ik vroeger in de B zat we drie poules hadden met acht teams.”

In 40 jaar tijd heeft de zaalvoetbalcompetities veel hoogtepunten gekend. Bij topwedstrijden trok voetbal liefhebbende inwoners van het dorp naar sporthal Apollo aan de Europalaan om van bovenaf luidkeels commentaar te geven onder het genot van een potje bier. In de huidige sporthal, de Landing, is het gevoel heel anders. “Mensen komen voor de derde helft. Je bent niet echt in de zaal.”

“Ik weet nog goed toen ik in de jeugd zat, het selectie team hier moesten tegen het Nederlands elftal voetballen. Toen zaten drie-, vierhonderd man in de zaal.” Pratend over de gloriedagen van de competitie brengt veel herinneringen op. Zo heeft ooit een team van de zaalvoetbalcompetitie meegedaan aan het Nederlands kampioenschap zaalvoetbal en kwamen verrassend met de titel terug naar het dorp.

Toen Jagjit Singh anderhalf jaar geleden aantrad als voorzitter, hoopte hij oude tijden te doen laten herleven. Maar tot op heden loopt het niet storm bij de aanmeldingen voor de competitie. “Het is moeilijk, terwijl je in Son en Breugel veel jeugd hebt, SBC ook veel jeugdteams heeft en veel senioren in de jeugdteams zitten. Wat ik mezelf afvraag: waar zijn de jeugdteams?”

Teams die het leuk lijken om op zaterdag tussen 17:00 uur en 20:00 uur fanatiek twee helften op het veld te voetballen en daarna een derde helft gezellig onder het genot van een drankje andere teams aan te moedigen, kunnen zich opgeven via de Facebookpagina van de competitie. Vanaf 9 september gaat de competitie van start.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play