Zagerstraat & Co en Tis Wa winnaars Ons Dorp Kwist

Team Zagerstraat & Co met hun overwinningsbord van Ons Dorp Kwist
Foto: Ons Dorp Kwist

2022 is eindelijk het jaar voor team Zagerstraat & Co, die de grote quiz van Ons Dorp Kwist wint. Team Tis Wa gaat de geschiedenisboeken in als de winnaar van de eerste kleine quiz.

Teams verzamelden zich voor de jaarlijkse Ons Dorp Kwist traditie: de feestelijke onthulling van de winnaars. In de zaal van café-restaurant de Zwaan kwamen afgevaardigden van de verschillende teams zich om onder het genot van een drankje en muziek horen op welke plaats hun team geëindigd was. Team Zagerstraat & Co en team Tis Wa bleken aan het einde van de avond de grote winnaars.

Voor team Zagerstraat & Co is het niet de eerste keer dat zij op het podium van Ons Dorp Kwist stonden. In 2018 (derde plaats), 2019 (tweede plaats op tijd) en 2021 (tweede plaats) stonden zij steevast in de top drie. De overwinningsreeks door Masterminds met maar liefst drie overwinningen op rij is daarmee doorbroken door het team uit Breugel.

Overwinningenspits

Omdat dit jaar het eerste jaar voor de eerste kleine quiz was, mocht team Tis Wa de overwinningenspits afbijten. Met minder vragen in dezelfde aantal categorieën als de grote quiz is het door kleine groepen van ongeveer vijftien personen gemakkelijker te behappen om de antwoorden op tijd in te leveren.

De dorpsquiz was dit jaar voor het eerst opgesplitst in twee groepen: de grote quiz en de kleine quiz. Derhalve komen er dit jaar ook twee winnaars uit de bus, die beide dezelfde prijs kregen. Voor beide quizzen zal de hoofdprijs 300 euro zijn. De tweede plek (veroverd door Masterminds en de Tweeties) levert 200 euro op en de derde plek (bezet door WDOM en Kwis niks) 100 euro.

Post article

Post article