Search
Close this search box.

Zangvereniging ÉénvanZin gaat naar Londen

Londen
Foto: Dominika Gregušová CC0

Op vrijdag 28 april vertrekt zangvereniging EénvanZin voor een vierdaagse trip naar Londen met als hoogtepunt een gezamenlijk concert met het Londense City Chorus.

Dit ‘Spring Concert’ belooft een unieke ervaring te worden waarbij beide koren een gedeelte van het concert voor hun rekening nemen en er ook zeven nummers gezamenlijk ten gehore worden gebracht. Een van de gezamenlijke nummers is het Nederlandse “Het zijn de kleine dingen die het doen”. Op voorhand een uitdaging voor het Engelse koor om dit mee te zingen. Het concert vindt plaats in St. Giles Cripplegate, een Anglicaanse kerk in hartje Londen.

Behalve het concert gaan de leden van EénvanZin natuurlijk ook een aantal bezienswaardigheden bekijken: Canterbury, Westminster, Camden Lock en West End staan op het programma. Maandag 1 mei zijn we weer terug in Son en Breugel.

Enkele weken later komt het City Chorus uit Londen naar Son en Breugel. Op zaterdag 20 mei wordt het gezamenlijke concert ook in het Dommelhuis (Vestzaktheater) ten gehore gebracht. Graag nodigen we iedereen uit om getuige te zijn van dit unieke concert.

Diverse talen

Net als in Londen staan er werken van onder andere Haydn, Mozart, Fauré en Vivaldi op het programma; met daarnaast populaire songs in diverse talen. Naast het al eerder genoemde “Het zijn de kleine dingen die het doen”, staat onder andere ook het stuk “We’ll play our part” op het programma: gecomponeerd in de Coronatijd door Paul Ayres, de dirigent van het City Chorus.

Na de Russische inval in 2022 heeft EénvanZin het ontroerende ‘Bozje Velikij’ (Gebed voor Oekraïne) in haar repertoire opgenomen. Ook op dit concert zal het niet ontbreken. Toegangskaarten a 7,50 euro zijn te bestellen via www.vestzaktheaterson.nl