Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zeer grote brand brengt enorme schade aan bij Prodrive

Zeer grote brand brengt enorme schade aan bij Prodrive
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision

Op Ekkersrijt werd met groot materiaal ingezet bij Prodrive, waar een zeer grote uitslaande brand het hoofdkantoor van het bedrijf zware schade heeft toegebracht.

Omstreeks 04:00 uur is met toeters en bellen vaart gemaakt richting Prodrive, gevestigd op het Science Park op Ekkersrijt. Uit het dak van het bedrijf, dat producten voor de hightech- en automotive industrie maakt, kwamen toen al vlammen. Volgens het Eindhovens Dagblad zijn voorafgaand aan de brand meerdere explosies geweest.

De brand woedde in meerdere verdiepingen van het pand, de vlammen sloegen hierbij ook uit het dak. Het magazijn is helemaal in vlammen opgegaan, waarbij de nog staande gevel mogelijk voor instortingsgevaar kan zorgen. De brandweer heeft ook een binnenaanval uitgevoerd, maar gaat nu niet meer naar binnen wegens mogelijke gevaren en te hoge temperaturen. Daarnaast is het explosiegevaar nog niet geweken.

120 brandweerlieden

In totaal zijn drie pel0tons aan tankautospuiten, meerdere hoogwerkers, ondersteuningsvoertuigen en de bijbehorende 120 brandweerlieden ingezet om het vuur te bedwingen. Daarbij is ook materieel ingezet om uitbreiding naar andere panden te voorkomen, wat succesvol lijkt. Op het moment van schrijven is het sein brandmeester nog niet gegeven.

Inwoners van Son en Breugel zijn via meerdere NL Alert meldingen geattendeerd op mogelijke rook. Er zijn geen schadelijke stoffen gemeten. Via de website van de gemeente worden inwoners verder op de hoogte gehouden van de situatie. Op Ekkersrijt zijn meerdere wegen afgesloten ten behoeve van hulpdiensten.