Search
Close this search box.

Zes bijzondere brandweerlieden in het zonnetje gezet

Zes bijzondere brandweerlieden in het zonnetje gezet
Foto: Ons Son en Breugel

Tijdens de jaarlijkse korpsavond van brandweer Son en Breugel werden drie brandweerlieden uitgezwaaid, jubilea gevierd en lintjes opgespeld.

Brandweer Son en Breugel nam gisteravond afscheid van drie leden die besloten hebben met pensioen te gaan en vierde het jubileum van twee vrijwilligers. Arjen Brand zat in maart 12,5 jaar bij de brandweer, terwijl Harry van Uden aan het dubbele zit met 25 jaar ervaring. Beide kregen van hoofd brandweerzorg Arie van Houwelingen een blijk van waardering.

Louis Sleegers is op latere leeftijd bij brandweer Son en Breugel gekomen. Overdag werkt Louis bij het wijkbeheer van de gemeente, wat hem de ideale kracht maakt om overdag mee uit te rukken. Nu hij de respectabele leeftijd van 60 jaar heeft bereikt gaat Louis na elf jaar dienst met pensioen.

Arno Mulders is 22 jaar geleden bij de bedrijfsbrandweer van Mars in Veghel begonnen, een opstapje van het BHV werk dat hij deed. Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben is hij buiten werktijd ook actief geworden als vrijwilliger voor het korps Son en Breugel, waar hij 14 jaar lang manschap, pompbediende en bevelvoerder is geweest.

Berry Vercoelen mag spreken van een indrukwekkend brandweer CV. In de 27 jaar dat hij in dienst was van de regio is hij manschap en pompbediende geweest binnen post Son en Breugel, maar ook actief geweest voor de verbindings commandovoertuig, 15 jaar gewerkt voor meldkamer brandweer en nu overdag zich inzet voor het trainen en oefenen van post Son en Breugel en Nuenen.

Na alle felicitaties en plechtigheden kwam burgemeester Hans Gaillard het brandweerfeestje even stilleggen. De burgemeester mocht namelijk langskomen om lintjes op te spelden. Jan van Lieshout, die enkele maanden eerder al afscheid had genomen van de brandweer, kreeg zijn lintje voor 22 jaar hart en ziel voor brandweer Son en Breugel. Ook Berry Vercoelen kreeg een lintje opgespeld voor zijn jarenlange inzet voor de samenleving.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play