Search
Close this search box.

Zittingsavond komt langzaam op gang, maar knalt aan het einde

Zittingsavond komt langzaam op gang, maar knalt aan het einde
Foto: Ons Son en Breugel

Het zijn dit jaar vooral de nieuwkomers zoals de Lucky Flops en Bertine van den Boom die op de zittingsavond het aanwezige publiek weten te verrassen.

De avond begon met de traditionele intrade van prins Wim van der Heijden, in samenwerking met SBC en zijn vriendengroep de Wadjes. Het publiek klaar voor wat er komen zou: talent van eigen bodem.

Het was echter even wachten tot de avond pas echt op gang kon komen. De eerste verrassing van de avond was tonprater Kristel Pols-Engel, maar het publiek moest duidelijk nog opwarmen. Het vrouwenensemble Quality Street dat daarop volgde wist ook de stemming nog niet in het publiek te krijgen.

De avond begon eigenlijk pas toen Jos van den Oever. Op een humoristische en mannelijke kijk op het leven wist ‘Josien’ de lachers op de hand te krijgen. Dit was de start van de avond waar het publiek op had zitten wachten.

De dames van DéDé Dance hebben de afgelopen jaren meer routine op het podium gekregen. Dat ze meer durven was duidelijk te zien.

Ook Bertine van den Boom deed voor het eerst mee aan de zittingsavond. Volgens presentatrice Mariëlle Keijzers had Bertine lang getwijfeld aan deelname, waarop wij ons afvragen waarom ze zo lang getwijfeld heeft. Hopelijk een voorbode voor nog vele muzikale jaren tijdens de zittingsavonden.

Voor Harold Richters is het de tiende keer dat hij in de ton staat, waarvan de derde als solo artiest. Harold weet ieder jaar een constante lijn vast te houden, dus wat dat betreft altijd garantie voor een leuke buut.

Ook Nancy van Heeswijk is dit jaar van de partij. Naast haar deelname aan Quality Street deed ze ook een optreden samen met singer-songwriter Kevin Bachus. Na een openingsnummer van Kevin sloot Nancy aan om de show te stelen met haar gouden stem, waarop Kevin als gitarist iets meer op de achtergrond verdween als muzikale begeleiding.

Na de pauze kwam de verrassing van dit jaar: de nieuwkomers van de Lucky Flops. Deze jonge gasten wisten met hun instrumenten oude swingnummers tot leven te wekken. Het publiek genoot en stonden op de tafels te dansen van plezier. Een goed begin van de tweede helft van de avond die meteen de lat hoog legde voor de artiesten die nog moesten komen.

De volgende tonprater leek hier in ieder geval meteen de dupe van te zijn. Henri Jansen had een moeilijk publiek tijdens zijn buut. Het publiek leek meer aandacht voor elkaar te hebben dan voor Henri. Deze tonprater heeft een heel jaar lang gewerkt om 10 minuten op het podium te staan en het publiek te vermaken. Ook de dames van dansgroep Creation van carnavalsvereniging de Dommelsoppers wisten de aandacht van het publiek moeilijk vast te houden. Zonde.

Pas toen Giel van Erp op het podium verscheen, was het publiek weer stil. En begrijpelijk, want met een hilarische (en misschien wel legendarische) buut lag het publiek helemaal krom van het lachen. Het is vooral de manier waarop Giel zijn neurotische typetje neerzet dat het publiek met buikpijn achterliet toen hij jammer genoeg zijn act voltooid had.

De organisatie van de zittingsavond had drie zangacts in één blok samengevoegd. Voor haar tweede optreden van de avond trapte Bertine van den Boom het blok af, gevolgd door het spetterende duo Simone van Deursen en George Blanken die goed op elkaar ingespeeld waren. De jonge honden van Son’s Got Talent sloten het blok af, waarbij duidelijk te zien was dat de opgedane podiumervaring van de afgelopen tijd zijn vruchten af heeft geworpen. Vooral Tijn Luijben waande zich als een ware rockster op het zittingsavondpodium.

Het Dream Team van dansvereniging Avanti gaf een pittige dansshow vol energie als laatste dansact van de avond. De Drie Vraagtekens hadden dit jaar een wat minder jaar. Als afsluiter van de avond kwam de oud prinsen van Krutjesgat het podium op met een energieke Ronald Brekelmans die het publiek op wist te zwepen voor de finale..