Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zittingsavonden barsten van entertainment op hoog niveau

Foto: Ons Son en Breugel

Een uitstekend programma voor het lach-, zing- en dansfestijn met talent van eigen bodem.

De organisatie van de zittingsavonden zorgt altijd een beetje voor een trapsgewijze opbouw van de avond, waarbij kwaliteit zich afwisselt om toe te werken naar een hoogtepunt. Maar dit jaar heeft het zittingsavondcomité duidelijk een luxepositie, omdat vrijwel alles spetterde.

De intrade werd verzorgd door de stoere soldaatjes van korfbalvereniging Corridor, VC Ginne Klets en de Stoklanterfanters, de jeugd die nauw verbonden is met prins Ronald en die hij maar al te graag voorop zet. Zij werden muzikaal begeleid door de Bloaskaken en Aris Weel.

Zangeres Nancy van Heeswijk trok dit jaar een iets minder gewaagd kostuum aan, maar wist toch op te vallen voor haar zangacts. Hofzanger Erik Knottnerus kreeg de tent aan het zingen, na wat kleine technische problemen. Zowel Aris Weel als Nancy van Heeswijk en Erik Knottnerus kwamen meerdere keren terug in het programma, waardoor er met een handjevol zang toch veel afwisseling was door het programma heen. De jonge gasten van Son’s Got Talent laten zien dat ze niet stil hebben gezeten en blijven hun talent ontwikkelen, wat natuurlijk voor het publiek heerlijk is om naar te luisteren.

Vlak na de eerste dans van de avond door de garde van de prins werd de trainster van de garde, Moniek Harteveld, onderscheiden met de Zilveren Krut voor haar inzet voor het carnaval in Krutjesgat. Ook DeDe zette met opzwepende beats een goede dans neer. De dames van Creation van carnavalsvereniging de Dommelsoppers brachten vooral de vrouwen in de zaal aan het dansen met Girlpower. Het all-star team van Avanti presteert altijd naar verwachting. Maar Crooks wist met een verrassende dans toch wel een zeer goede routine neer te zetten. Goed om te zien dat ook zij niet stil blijven zitten.

Ook aan goede tonproaters was geen gebrek. Harold Richters was samen met de prins op skivakantie geweest en mocht het spits afbijten. Ook mocht de ton nieuwkomer Marion Kramer verwelkomen die als stewardess wellicht nog wat onwennig haar buut ten tonele bracht, maar zeker de lachers op haar hand had. Giel van Erp vertelde in zijn buut over zijn doldwaze en hilarische avonturen samen met zijn maat Bertje. Publiekslieveling Menno van Hoek zette, zoals we van hem gewend zijn, weer een prachtige buut neer als ‘origami expert’. Het publiek lag dubbel gevouwen van het lachen, één persoon in het bijzonder. Rob Verschuren is natuurlijk een vertrouwd gezicht op het podium, maar het moet voor hem als kersverse inwoner van Meijerijstad een onwennig gevoel geven.

Grote verrassing dit jaar waren de Bloaskaken met een ware verrassingsact. Goed om te zien dat de blazers over meer talenten beschikken, een act die zeker naar meer smaakt. Het prinsenritme was even ongeorganiseerd als altijd, maar niet minder vermakelijk. De avond werd afgesloten door Ff anders en de ???, die het publiek op sleeptouw nam en heerlijk op wist te butsen met hun arsenaal aan meezingliedjes.

 


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.


Lees meer over carnaval