Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ziut ziet storing in 5% van de ledverlichting na nachtelijke inspectieronde

Ziut ziet storing in 5% van de ledverlichting na nachtelijke inspectieronde
Foto: Ons Son en Breugel

Deze week heeft de aannemer openbare verlichting Ziut een uitgebreide nachtelijke inspectieronde uitgevoerd op alle lichtmasten in de gemeente.

De uitkomst van deze inspectie legt de aannemer naast de lijst met meldingen die door inwoners zijn gedaan over storingen aan de openbare verlichting. Beide bronnen worden gebruikt voor de vervolgacties.

Uit inspectie blijkt dat circa 200 lichtmasten niet werken. Daarnaast zijn er nog 50 meldingen over masten waar nog iets mee moet gebeuren. Dat is op ruim 4700 armaturen ongeveer 5% en volgens de verwachtingen. De schouw bevestigt dat 95% van de lichtmasten al wel brandt met ledverlichting. De meeste lichtmasten die niet branden staan volgens Ziut in de Nieuwstraat en Hendrik Veenemanstraat.

Deze stand van zaken betekent dat de gemeenschap Son en Breugel al bijna de beoogde besparing van 50% op de energiekosten van de openbare verlichting realiseert, 450.000 KWh per jaar.

De komende weken gebruikt Ziut om de storingen op te lossen. Ook de aansluitingen voor de evenementenverlichting op Kerkplein, Markt en Raadhuisplein worden de komende weken nog aan het arsenaal toegevoegd. Daarnaast gaan de onderhoudsbeheerder en de gemeente nog een aantal lantaarnpalen schilderen en nummeren. Dit nummer, in combinatie met de straatnaam, is informatie om melders van storingen straks te helpen om nauwkeurig aan te geven op welke lichtmast de melding betrekking heeft.

Neem dan contact met ons.