Zondag 4 november controle op aanlijnen van honden

Zondag 4 november controle op aanlijnen van honden
Foto: Pixabay CC0

Op zondag 4 november 2018 gaan de boa’s met andere instanties controleren op het aanlijnen van honden op plaatsen waar dat verplicht is.

De buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) van Nuenen en Son en Breugel zullen, samen met Staatsbosbeheer en de Omgevingsdienst Oost Brabant, aanwezig zijn in het buitengebied. Ook bij het Oud Meer.

Het aanlijngebod is ingesteld ter bescherming van de bijzondere flora en fauna in een gebied en om hinder en gevaarlijke situaties voor andere inwoners te beperken. Ondanks dat veel hondenbezitters zijn aangesproken op het aanlijngebod, hebben we gemerkt dat het vaak wordt genegeerd. Bij constatering van een overtreding, riskeert de hondenbezitter een boete van 95 euro.

Vastgestelde losloopgebieden

In Son en Breugel mogen honden los lopen:

  • Bijenlaan vanaf de hoek Eiffellaan richting viaduct A50 voor 400 meter;
  • Kanaaldijk Noord na zijweg Houtens tot Kanaaldijk Noord 18;
  • Kanaaldijk Noord na zijweg de Molenstraat tot Brug Hooijdonk;
  • Kanaaldijk Noord na Stakenburgstraat 21 tot Kwadestraat;
  • Gebied de Sonse Bergen tussen Planetenlaan, H. Veenemanstraat, Hoefbladlaan en water de Dode Arm van de Dommel;
  • Bosgebied tussen Gentiaanlaan, Bestseweg en bewoning Muzenberg, Fonteinberg, Geuzenberg, Hoogenberg en Potjesberg.

In deze gebieden mag (minimaal) één begeleider maximaal drie loslopende honden bij zich hebben. Deze regel is ingesteld omdat andere hondeneigenaren en wandelaars zich onveilig voelen in de nabijheid van grote groepen loslopende honden zonder voldoende toezicht. In de losloopgebieden en de losloopwegen hoeft u de poep niet op te ruimen. Op álle andere plekken in het dorp is het verplicht de hond aan te lijnen.

Post article

Post article