Search
Close this search box.

Zonder het vlot van Nancy van Heeswijk zinkt de Waterengel

Nancy van Heeswijk op haar vlot om geld op te halen voor rondvaartboot de Waterengel
Foto: Ons Son en Breugel

Maandag 8 juni komt Nancy van Heeswijk aan in de Sonse Jachthaven met haar vlot om geld op te halen voor de speciale rondvaartboot de Waterengel. Zonder voet aan wal te zetten.

Slechts drie weken voorbereiding nam Nancy van Heeswijk en haar team om haar spontane actie op poten te zetten. Met een vlot vaart ze van ‘s-Hertogenbosch naar Tilburg, de wateren waar rondvaartboot de Waterengel moet komen te varen. De actie is nodig om de rondvaartboot voor gehandicapten en ouderen af te krijgen.

Door de coronacrisis zijn fondsen die eerder toezegging hadden gegeven de renovatie van de boot mee te financieren afgehaakt. Enthousiastelingen die Nancy met de vlotactie weet te bereiken moeten het project nu vlot trekken. Na een week is er ruim 4000 euro binnengekomen. Door alle aandacht die de actie krijgt in de gemeentes waar ze komt is de weg omhoog gevonden en stromen de donaties online en bij het vlot binnen.

En wat voor een week was het voor Nancy. Toen ze op zondag 7 juni aanmeerde in Stad van Gerwen, had ze het weer tegen. Noodgedwongen bleef ze door harde wind en regen twee dagen langer in het veilige Veghel. Het feit dat sommige binnenvaartschepen geen rekening houden met het fragiele vlot zorgde voor benauwde momenten. Nancy stond zelfs op het punt om de handdoek in de ring te gooien. De turbulente vaart is op de Facebookpagina van de Waterengel van uur tot uur te volgen.

Dankzij de steun van haar team en bevriende artiesten wist ze echter vol goede moed koers te zetten richting Son. Maandag 8 juni rond 09:00 uur zal de Sonse entertainer aanmeren bij de Sonse Jachthaven en brengt een hoop vrienden met zich mee om Son en Breugel over te halen om rondvaartboot de Waterengel vlot te trekken.

Doneren voor de actie kan op de website van Voor De Kunst of natuurlijk in de brievenbus bij het vlot.