Zorgen om Ekkersweijer

Foto: Google Maps

Er zijn grote zorgen over visplas Ekkersweijer. Cees van Berlo, voorzitter van de Eindhovense Hengelsportvereniging, doet zijn verhaal aan het Eindhovens Dagblad.

Momenteel staan er kilometers aan hekwerk om Ekkersweijer, de visplas aan de rand van Ekkersrijt. Het hekwerk is geplaatst wegens een geschil tussen uitbater Roland van Pelt en afvalverwerker Jansen omtrent een grote asfaltberg.

Tijdelijke hek

“De tijdelijke hekken kunnen we nog opzijschuiven. Maar de eigenaar is zo langzamerhand de tijdelijke hekken aan het vervangen door permanente hekken. Straks kunnen wij onze hobby niet meer beoefenen, terwijl we wel loop- en visrechten betalen.”

Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft Ekkersweijer voor de komende 12 jaar goedgekeurd voor sportvisserij, wat van Berlo benadrukt in het interview. Maar niet alleen het feit dat het vissen onmogelijk wordt gemaakt doet van Berlo zeer, ook de verloedering van het gebied maakt vissen onplezierig.

“Vissers zijn ook niet altijd lieverdjes, maar dit is echt geen rotzooi van ons. Er hangen hier ’s avonds en ’s nachts ongure types rond. Sterker nog: die kunnen hier goed weken logeren. De politie kan hier niet eens komen, omdat de boel is afgesloten.”

Verantwoordelijkheid

“We krijgen alleen maar tegenwerking van de eigenaar van de visplas. Dan gaan we hem ook niet ter wille zijn. Dit is zijn verantwoordeljkheid. We krijgen niet eens contact met hem. Ons is beloofd dat de hekken zouden verdwijnen als de asfaltberg van Jansen lager zou zijn. Die berg is inmiddels verlaagd, maar we worden geconfronteerd met de permanente hekken.”

Roland van Pelt, tevens eigenaar van naastgelegen recreatiegebied Aquabest, wou geen reactie geven op de zaak.

Post article

Post article