Zwembad dreigt kopje onder te gaan

Zwembad dreigt kopje onder te gaan
Foto: Pixabay CC0

Het zwembad van Thermae Son heeft 11.000 euro per maand nodig om financieel gezond te blijven.

De gemeente weigerde het zwembad van Thermae Son een financiële injectie te geven. Een injectie die hard nodig zou zijn, omdat het bad met moeite rond kan komen door de hevige concurrentie. Thermae Son en de gemeente zijn al jaren in gesprek over een gemeentelijke bijdrage voor het bad, maar de gemeente heeft tot nu toe de boot afgehouden.

Wim van Santvoort, directeur van Thermae Son, uit zijn ongenoegen over het weigeren van financiële ondersteuning bij het Eindhovens Dagblad. “Zwembaden in de regio worden allemaal gesteund door de gemeente, vaak met een enorme zak geld. Son doet niets.” Het bad zou 11.000 euro per maand nodig hebben om het hoofd boven water te houden.

De sauna draait prima en kan ook zonder het zwembad voort blijven bestaan. “Nu moet er jaarlijks veel geld bij. De totale exploitatie van Thermae Son zou bij sluiting van het zwembad alleen maar verbeteren.”

Om soortgelijke redenen is recentelijk ook het recreatiebad van de Tongelreep gesloten voor publiek. De gemeente Eindhoven gaat met inwoners van de stad in gesprek om ideeën te verzamelen om het gemis op te vangen.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play


Lees ook

Post article

Post article