Zoek
Sluit dit zoekvak.

Extra veiligheidsmaatregelen genomen bij oversteek Gentiaanlaan

Gentiaanlaan tijdelijk afgesloten geweest na gesprongen waterleiding
Foto: Ons Son en Breugel

De verkeersregelinstallatie (VRI) op de Gentiaanlaan is al enige tijd defect. Dit verkeerspunt is een belangrijk oversteekpunt voor fietsers.

De gemeente heeft de afgelopen dagen gekeken naar welke extra maatregelen ze kunnen nemen om de verkeerssituatie duidelijker en overzichtelijker te maken voor de weggebruikers. Hiervoor zijn diverse opdrachten uitgezet. Ze hebben de volgende maatregelen doorgevoerd:

  • Er zijn extra borden geplaatst voor het gemotoriseerde verkeer om hen te waarschuwen voor overstekende fietsers;
  • De stopstrepen voor de fietsers zijn duidelijker gemaakt, waardoor ze zichtbaarder zijn;
  • Vanaf vanmiddag worden er dagelijks verkeersregelaars ingezet.

Helaas zijn niet alle oplossingen op korte termijn haalbaar. Zowel de vervangende materialen als tijdelijke oplossingen zijn niet op voorraad en dus niet direct leverbaar. Ook hierbij wordt gekeken naar alternatieven. Zodra de gemeente weten dat er een aanvullende oplossing beschikbaar is, informeren ze de inwoners van Son en Breugel direct, via de kanalen van de Gemeente.

De afgelopen dagen heeft de gemeente veel reacties ontvangen van bezorgde en betrokken inwoners. Deze nemen zij zeer ter harte en danken hen voor de betrokkenheid en het meedenken.

Update: 15 november is een tijdelijke verkeersregelinstallatie (VRI) geplaatst bij het verkeerspunt Gentiaanlaan. Hierdoor werken de verkeerslichten weer. Dit is een tijdelijke oplossing. Een nieuwe VRI is besteld en wordt over enige tijd geleverd en geïnstalleerd.