Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aanbesteding nieuw kunstgras SBC stopgezet wegens kinderziektes

Een voetballer van SBC
Foto: Ons Son en Breugel

Alle lichten voor nieuwe kunstgrasvelden voor SBC stonden op groen, maar door kinderziektes besloot de leverancier om zich terug te trekken.

Volgens het Eindhovens Dagblad kampt het veld in Meierijstad, waar SBC eerder al getest heeft en het veld goedkeurde, met te veel kinderziektes. Reden voor de beoogde leverancier van het veld om zich terug te trekken. Een mogelijk tweede leverancier kon niet aan de eisen voor slidings voldoen.

De nieuwe velden bij voetbalclubs Avanti ’31 en WEC in Schijndel zorgen voor glijpartijen bij spelende voetballers. Het is inmiddels zo erg, dat spelers weigeren op het nieuwe kunstgras te spelen. Droogte zou aanvankelijk het probleem zijn en leek ook opgelost te zijn na extra zand en besproeiing, maar na een lichte knieblessure bij een speler van de selectie van WEC besloot de selectie te staken. De staking kwam precies op het moment dat de beslissing zou vallen op de definitieve aanschaf van het veld.

Reden genoeg voor de leverancier om zich terug te trekken uit de bid om het veld te leveren. Het college besloot gister bij het collegeoverleg om het inkooptraject stop te zetten met onmiddellijke ingang. “De leverancier is bezig met het treffen van allerlei maatregelen om de speelbaarheid en dus ook de veiligheid te verbeteren”,  schrijft wethouder John Frenken. “Maar hij kan niet 100% garanderen dat de problemen ook daadwerkelijk worden opgelost. Daarom ziet hij af van verdere deelname aan het inkooptraject.”