Search
Close this search box.

Anne-Marie Fokkens maakt overstap naar Viaplay als dartspresentatrice

Een dartbord met vijf pijltjes
Foto: Pixabay CC0

De start van de nieuwe video-on-demanddienst Viaplay is een nieuwe uitdaging voor Anne-Marie Fokkens. Zij start 1 februari als presentatrice voor dartwedstrijden bij het nieuwe kanaal.

De 39-jarige Anne-Marie Fokkens uit Son en Breugel wordt de eerste vrouwelijke dartspresentatrice van Nederland. Vanaf 3 maart zal zij te zien zijn bij de nieuwe video-on-demanddienst Viaplay. Die dag zal ze haar eerste live sportuitzending presenteren. “Darts is een van de belangrijkste sporten in Nederland,” zegt ze tegen het Eindhovens Dagblad. “Ik kan niet wachten om op donderdag 3 maart 2022 te beginnen aan de eerste live sport-uitzending.”

Anne-Marie Fokkens is al 23 jaar presentatrice. Ze heeft duizenden televisie uitzendingen bij onder andere Omroep Brabant, Ziggo Sport, RTL en het Algemeen Dagblad op haar cv staan. Daarnaast is ze ook actief als dagvoorzitter of moderator. Met haar eigen productiemaatschappij I AM PRODUCTIONS produceert ze geregeld televisie uitzendingen en bedrijfsdocumentaires.

Viaplay

Ook Arjan van der Giessen uit Empel verhuist naar Viaplay om onder andere spelers-interviews te houden bij darttoernooien. Commentator Jacques Nieuwlaat en presentator Koert Westerman maken het dartteam compleet. Fokkens en Westerman zullen afwisselend de presentatie verzorgen.

De nieuwe dienst Viaplay gaat 1 maart in Nederland van start. Het Zweedse bedrijf heeft de afgelopen tijd flink wat sportrechten ingekocht. Zo heeft de dienst de rechten voor PDC Darts, Premier League, Bundesliga en de Formule 1. Daarnaast produceert de zender ook eigen content.