Search
Close this search box.

Beoogde locaties willen geen pumptrack in hun buurt

BMX op een pumptrack
Foto: Matheus Alfaya CC0

Het gaat een lastige keuze worden voor de gemeenteraad om een locatie voor een pumptrack aan te wijzen, nu buurtbewoners nee hebben gezegd.

Drie mogelijk locaties waren aangewezen om te peilen of een pumptrack geschikt en gewenst was. De drie locaties (speeltuin de Molenwiek, Weegschaallaan en Snuitlibel) werden op 17 juni bezocht door bureau Newae voor het participatietraject. Zij gaven informatie over wat een pumptrack is en vroegen aan uitgenodigde buurtbewoners om hun mening te geven. Alle opgehaalde informatie werd verzameld en vormt het advies aan de gemeenteraad die uiteindelijk een keuze maakt voor één van de drie locaties.

Na het participatietraject is duidelijk geworden dat geen enkele locatie zit te wachten op een pumptrack. Het draagvlak ontbreekt, concludeert wethouder Jan Boersma (CDA). “De conclusie is dat er onvoldoende draagvlak is op alle drie de locaties. Dit is een belangrijk aspect in het voorstel aan de raad om een weloverwogen keuze te maken over de aanleg van een pumptrack in Son en Breugel.

De gemeenteraad praat binnenkort over de volgende stap voor het realiseren van een pumptrack. De wethouder stuurt de raadsleden een memo met de opgehaalde informatie in het participatietraject. Maar door de reactie van de buurt wordt het een lastige keuze: twee buurten gelukkig door geen track aan te leggen of de jeugd gelukkig door in één buurt wel een track aan te leggen.