Beschonken militair veroorzaakt ongeluk op Sonseweg

Auto en motor die betrokken zijn bij het ongeval op de Sonseweg
Foto: SQ Vision

Op de Sonseweg richting Lieshout is gisteravond omstreeks 22:50 uur een motorrijder ernstig gewond geraakt na een aanrijding.

Een militair (luitenant kolonel) wilde met zijn auto een zijstraat in draaien, vervolgens botste een motorrijder met een flinke snelheid op de auto. Er werden direct een traumaheli en twee ambulances naar het ongeval gestuurd. De militair verleende samen met omwonende en voorbijgangers eerste hulp aan het slachtoffer. 

Toen de politie een blaastest afnam bij de militair bleek deze positief te zijn. De man is aangehouden en mee genomen naar het politiebureau in Helmond. Hier zal hij een nieuwe ademanalyse test ondergaan om vast te stellen hoe veel hij gedronken heeft. 

Koninklijke Marechaussee

Omdat de verdachte een militair is zal het onderzoek verder worden overgenomen door de KMAR (Koninklijke Marechaussee). Zij nemen de afzetting over op de plek van het ongeval, en zullen daar met een eigen VOA (Verkeer Ongevallen Analyse) sporen onderzoek doen. Tot die tijd bleef de Sonseweg in beide richtingen afgesloten. Ook zal de KMAR een verklaring opnemen van de verdachte.

Diezelfde nacht was er ook een zwaargewonde man gevonden op de rotonde bij de Kanaalstraat.

Post article

Post article