College kiest voor Inbo en Stam & De Koning voor bouw dorpshuis

Ontwerp dorpshuis Inbo
Foto: Inbo
Nieuws

De lezers van Ons Son en Breugel hadden al gekozen voor Inbo als favoriete ontwerp, maar nu heeft ook het college dit ontwerp gekozen. Samen met Stam & De Koning mogen zij de Sint Petrus’ Bandenkerk ombouwen tot dorpshuis.

Dat heeft de gemeente in een persbericht bekend gemaakt. De bezwarentermijn is in de nacht van 9 op 10 december afgelopen. Omdat er geen bezwaren van de overige ontwerpers binnen is gekomen, wordt de opdracht aan bouwcombinatie Inbo en Stam & De Koning gegund.

De keuze voor Inbo en Stam & De Koning is gemaakt op basis van een puntensysteem. Gemeenteraadsleden mochten op basis van de presentaties tijdens de inloopavond in het Vestzak op 23 oktober een score geven aan ieder ontwerp. Het college heeft daarna op basis van onder andere financiële cijfers de scores aangevuld om te komen tot een definitieve keuze.

Son en Breugel is voor de winnende bouwcombinatie geen onbekende: samen bouwden zij het nieuwe gedeelte van het gemeentehuis en wordt er momenteel hard gewerkt aan renovatie van het monumentale gedeelte.

Post article

Post article