De Krommen Hoek en de Regenboog in 2023 in één gebouw

Basisschool de Krommen Hoek
Foto: Ons Son en Breugel

Samen onder één dak, dat wil de gemeente in 2023 gerealiseerd hebben voor basisscholen de Krommen Hoek en de Regenboog. In totaal wil de gemeente 4 miljoen euro investeren.

Het was al besloten dat zowel basisschool de Krommen Hoek als basisschool de Regenboog een nieuw onderkomen zouden krijgen. Beide scholen krijgen een plekje op de lap grond waar nu de Krommen Hoek staat. De gemeente wil in 2021 het schoolgebouw tegen de vlakte hebben om er in 2023 één schoolgebouw voor beide scholen te kunnen openen.

Bij de Regenboog komt tijdelijke huisvesting voor de leerlingen van de Krommen Hoek. Op deze manier kunnen de scholen in 2021 vast aan elkaar wennen als zij samengevoegd worden. Leerlingen hoeven zo niet ver te fietsen in de transitieperiode. Het alternatief, het tijdelijk onderbrengen van leerlingen in het oude van de Vijverberg in Son, is vergelijkbaar in kosten (100.000 euro) maar had niet de voorkeur van de gemeente.

De bouw van het nieuwe, gezamenlijke schoolgebouw start dan in 2022. In 2023 wordt dan ook de verkeerssituatie in de Doormanlaan aangepakt. De gemeente wil samen met het schoolbestuur en omwonenden om tafel om de parkeerdrukte rondom de school te bespreken. Na de opening van het nieuwe gebouw wordt het oude pand van de Regenboog leeggemaakt.

In totaal verwacht de gemeente dat er 250 leerlingen in het nieuwe schoolgebouw gaan passen. Volgens de leerlingprognose 2020-2040 zal het leerlingaantal voor beide scholen pieken in 2021 (109 leerlingen voor de Regenboog en 159 leerlingen voor de Krommen Hoek) en na 2025 afvlakken (102 leerlingen voor de Regenboog en 158 voor de Krommen Hoek). Daarom wil de gemeente 1500 vierkante meter schoolruimte gaan realiseren. He totale budget komt uit op 4 miljoen euro. De gemeente heeft al 1,3 miljoen euro opzij gelegd.

De commissie burgerzaken zal op 1 september 2020 praten over het raadsvoorstel en de overige benodigde 2,7 miljoen euro.

Post article

Post article