Search
Close this search box.

Wethouder zwicht, basisscholen Breugel op locatie Krommen Hoek

Breugel Bruist moet het toch doen zonder de Krommen Hoek
Foto: Ons Son en Breugel

Een vierde optie voor de basisscholen in Breugel kwam en ging, nu de wethouder onder druk toezegt dat er nieuwbouw gepleegd kan worden op locatie de Krommen Hoek. Daarmee wordt de eerste stap gezet in de plannen om Breugel Bruist.

Ouders, schoolbestuur en gemeenteraad was er al over uit dat de beste optie voor nieuwbouw voor basisschool de Regenboog en basisschool de Krommen Hoek de locatie aan de Dommelpas is. Eensgezind presenteerden het schoolbestuur van beide scholen en ouders in oktober hun plan voor de toekomst. Het plan om de twee scholen te huisvesten op de locatie van de Regenboog of speeltuin de Molenwiek schoten zij snel af.

Het college keek echter verder. Speeltuin de Molenwiek viel af, maar voegde daar een vierde optie aan toe: nieuwbouw voor beide scholen in combinatie met de Bongerd, op de locatie waar de sporthal nu ook staat. Deze optie zou 1,6 miljoen euro goedkoper zijn dan bouwen op de Krommen Hoek locatie. Ook zou dit 1,5 miljoen euro goedkoper zijn dan bouwen op de Regenbooglocatie. Door de mogelijkheden voor woningbouw op de dan vrijgekomen gronden zouden de opbrengsten zelfs nog groter zijn.

Kinderen speelbal om centen en een bruisend centrum

Maar het financiële voordeel was geen boodschap voor de gefrustreerde ouders. Zij trokken weer ten strijde, zoals dat eerder werd gedaan. Ouders van de Regenboog voegden zich ook bij de actie Bruisen Zonder Verhuizen. Tijdens de gecombineerde commissie burgerzaken/grondgebiedzaken bleek dat vier van de zes partijen zich ook niet zagen in de plannen van wethouder Jos de Bruin. De kinderen mochten volgens PvdA/GroenLinks niet de speelbal worden van een paar centen en het bruisend maken van het centrum van Breugel.

Uiteindelijk zwichtte de wethouder onder de druk. De Bruin wou de commissies alle mogelijke scenario’s voorleggen om een voorkeur aan te geven. Volgens het Eindhovens Dagblad zegde de wethouder bouw op de Krommen Hoek locatie toe, naar wens van de commissies.