Eerste jeugdpenning van Son en Breugel voor Aimee Lombarts

Aimee Lombarts met bos bloemen en de eerste jeugdpenning van Son en Breugel
Foto: Gemeente Son en Breugel

Op vrijdag 24 maart 2023 reikt burgemeester Hans Gaillard, op zijn laatste officiële werkdag, de eerste Jeugdpenning van de gemeente Son en Breugel uit aan Aimee Lombarts.

De gemeente Son en Breugel heeft het areaal aan gemeentelijke onderscheidingen (Erepenning en Vrijwilligerspenning) uitgebreid met een onderscheiding die speciaal bedoeld is voor de doelgroep ‘jongeren’. Met deze onderscheiding kan de gemeente een blijk van waardering, erkentelijkheid en dankbaarheid bieden aan jongeren die zich op een onderscheidende wijze ingezet hebben voor de Son en Breugelse samenleving.

Aimee Martha Everlien Lombarts

Aimee Lombarts is op 12 mei 2006 geboren in Son en Breugel.  Zij is in 2016 gekozen als lid van de jeugdgemeenteraad. Zij heeft zich een bijzonder actief lid van de jeugdgemeenteraad betoond. Ze heeft onder meer het initiatief genomen voor een actie tegen vervuiling van de leefomgeving. Nadat haar periode voorbij was, is zij als begeleidster aan de jeugdgemeenteraad verbonden gebleven.

Aimee heeft meer dan gemiddelde belangstelling voor de lokale democratie en draagt dat ook uit bij haar leeftijdsgenoten. Zo heeft zij voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 op haar middelbare school een bijeenkomst over dit onderwerp georganiseerd.

Naast de jeugdpenning zijn er ook drie erepenningen uitgereikt aan burgemeester Hans Gaillard, Annie van de Loo en Jasper van Zuuren.

Post article

Post article