Erepenning van Son en Breugel voor Annie van de Loo

Annie van de Loo met een bos bloemen
Foto: Gemeente Son en Breugel

Op vrijdag 24 maart 2023 reikt burgemeester Hans Gaillard, op zijn laatste officiële werkdag, de erepenning van de gemeente Son en Breugel uit aan Annie van de Loo-Spanjers. Zij ontvangt deze erepenning als een blijk van waardering, erkentelijkheid en dankbaarheid voor verdiensten voor de lokale samenleving.

De “erepenning gemeente Son en Breugel” is ingesteld in 1980 en kan worden toegekend als blijk van waardering, erkentelijkheid en dankbaarheid, aan inwoners van Son en Breugel of niet-inwoners, die zich voor de gemeente of de plaatselijke gemeenschap op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt.

Annie van de Loo-Spanjers heeft een betekenisvolle bijdrage geleverd aan de Son en Breugelse samenleving.

De Zwaan

Zij is in 1980 met haar man naar Son en Breugel gekomen om hier café-restaurant De Zwaan te gaan runnen. Met haar doortastende ondernemerszin heeft zij De Zwaan tot bloei gebracht en is het in zekere zin de huiskamer van Son en Breugel geworden. De Zwaan stond en staat open voor iedereen en vele gezelschappen en organisaties hebben er een thuisbasis (gehad).

Centrale rol

Annie van de Loo heeft de basis gelegd voor het gegeven dat De Zwaan zowel letterlijk als figuurlijk een centrale rol heeft in de Son en Breugelse gemeenschap. Zij heeft er ook voor gezorgd dat er ieder jaar een carnavalstent staat op het Kerkplein. De carnavalstent is uitgegroeid tot een begrip, een ontmoetings- en feestplek die niet meer weg te denken is.

La Sonnerie

In 1991 startte Annie met een 2e onderneming: hotel-restaurant la Sonnerie. Ook hier heeft zij daadkrachtig en doortastend ondernemerschap laten zien. Zij heeft een beeldbepalend voormalig klooster op een centrale plek, waarvoor sloop in het verschiet leek te liggen, weten te transformeren tot een prachtig hotel-restaurant. La Sonnerie opende haar deuren op 1 juni 1993. Ook deze locatie werd al snel een gewaardeerde plek in het dorp waar organisaties en verenigingen onderdak vonden en vinden.

Er waren nog erepenningen uitgereikt aan burgemeester Hans Gaillard en Jasper van Zuuren. Ook ontving Aimee Lombarts de eerste Jeugdpenning

Post article

Post article