ELE Rally kiest toch voor een eendaags evenement op 9 oktober

ELE Rally Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

De ELE Rally kiest er dit jaar eenmalig voor om het ELE weekend in te korten in de overvolle internationale rallykalender.

De organisatie van de ELE Rally had eerder de knoop doorgehakt om de wedstrijd te verplaatsen naar 9 en 10 oktober. Met een ongewijzigd deelnemersveld gaat het tweedaagse evenement dit jaar eenmalig naar een eendaags evenement op zaterdag 9 oktober. De beslissing is mede genomen omdat de Belgische rallykalender in oktober propvol zit. De keuze geeft meer lucht voor deelnemers, officials, publiek en aanwonenden.

Radboud van Hoek, voorzitter van stichting ELE Rally: “Voor één keer kiezen we voor een eendaagse ELE Rally op zaterdag 9 oktober aanstaande. Hoe graag we ook een tweedaags evenement zouden willen neerzetten in 2021, is dit in deze bijzondere tijden moeilijk te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan de veiligheidsmarshalls die zowel uit Nederland alsook Duitsland en België naar Son en omgeving moeten komen.”

De komende tijd gaat de organisatie in gesprek met gemeentes, waaronder beoogde startgemeente Son en Breugel. Ondanks dat het evenement eenmalig van twee dagen naar één dag gaat belooft het een typisch ELE weekend te worden, aldus de organisatie. De rally zal in 2022 weer gewoon tweedaags worden, eind mei/begin juni.

Post article

Post article