Zoek
Sluit dit zoekvak.

Foto’s: Campzone, de ideale vakantie voor gamers

Foto: Rutger van der Heijden

Voor vele is het een droomvakantie: elf dagen met al je vrienden gamen. Op 15 minuten afstand van Son en Breugel strijkt voor de vijftiende keer Campzone neer, waar je elf dagen lang kunt gamen.

Campzone is een evenement dat ieder jaar in Oirschot op een veld midden in de bossen wordt gehouden. Gamers uit binnen- en buitenland zetten hun tentje op, sluiten hun computer aan en gaan massaal tegen elkaar gamen. Tenminste, je zou denken dat het een en al gamen is tijdens deze elf dagen. Het is een sociaal samenkomen van gelijkstemmigen en diversiteit. Man en vrouw, jong en oud, het maakt niet uit want iedereen is gelijk op Campzone. De jongste deelnemer is zes jaar oud, maar hoeft absoluut niet onder te doen voor zijn oudere Campzonebezoekers. Er zijn gezinnen aanwezig met kinderen, waarvan de jongste zit onder toeziend oog van hun ouders zit te spelen met blokken in de box.

IMG_7522

 

Rabobank

De gemeenschap is continue actief bezig met sociale activiteiten, waar gamen een onderdeel van is natuurlijk. Maar er worden ook tafelvoetbaltoernooitjes georganiseerd, waar de bezoekers net zo fanatiek in zijn als op hun computer. Ook staat er bijvoorbeeld nog een avond Cluedo op het programma, waarbij de Campzone bezoekers op zoek moeten gaan naar een moord. Ook de offline activiteiten worden door de ruim 2800 bezoekers fanatiek gespeeld. Hoofdsponsor Rabobank ICT maakt van Campzone bezoekers mogelijk nieuwe collega’s door talent in probleemoplossend vermogen te testen met The Incredible Machine, waarbij een kettingreactie in elkaar moet worden geknutseld.

Simbo heeft voor Campzone een speciaal vakantie arragement voor de jeugd, waarbij ze onder begeleiding van de mederwerkers van Simbo ook vakantie op Campzone kunnen vieren. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat ouders af en aan het terrein op komen om te zien hoe hun kroost plezier heeft op ‘hun’ vakantie. De jeugdige deelnemers zijn net zo fanatiek en competitief als de wat oudere deelnemers, een groep die je absoluut niet moet onderschatten.

IMG_7511

Technisch bijzonder

Technisch gezien is Campzone bijzonder te noemen. Uit het niets wordt op een veldje in the middle of nowhere een goede internetverbinding getoverd waarbij alle bezoekers zonder problemen kunnen spelen. Geen vertragingen, ondanks de vele gigabytes die door de internetkabels die overal door de lucht en over de grond liggen.

Campzone is voor een specifieke groep mensen daarom ook een heerlijke vakantiebestemming. Het weer is er heerlijk, er zijn voldoende activiteiten voor jong en oud, drank vloeit rijkelijk (vooral rond het kampvuur), de barbecue bij de tenten draaien overuren en het is een perfecte plek om nieuwe vrienden te maken. Het is met al die computers en tenten (met temperaturen tot boven de 41 graden) in ieder geval warm genoeg om dat heerlijke Spaanse zomergevoel te krijgen.