IVN start nieuwe ronde voor cursus Natuurouder

Natuur en bossen in Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

IVN Son en Breugel organiseert weer een cursus Natuurouder voor ouders die het leuk vinden om in natuuronderwijs op de basisscholen te ondersteunen.

Weet je het nog? Op zoek naar krutjes, eikels en kastanjes? De bast van een grove den voelen? Kleine beestjes scheppen uit de sloot? Brandnetels plukken of waterpeper proeven? Luisteren naar de fietspomp van het koolmeesje. Verwondering voelen over een rups die in een wonderschone vlinder verandert?

Kinderen leren met al hun zintuigen, niet alleen door te lezen en te luisteren, maar vooral door te voelen, te ruiken, te beleven en te doen. IVN vindt het daarom belangrijk dat kinderen juist ook buiten de klas kennis kunnen maken met de natuur. Spelen in de natuur is leuk en gezond en je leert het beste over de natuur als je er middenin staat.

In de cursus Natuurouder maak je op een laagdrempelige manier kennis met de vele aspecten van de natuur en ervaar je de verwondering van het kind-zijn weer helemaal. Je krijgt:

  • plezier en verwondering voor de natuur terug
  • de kans om de schoolklas van je (klein)kind de natuur te laten beleven
  • een netwerk dat jou en je school ondersteunt bij natuuractiviteiten
  • cursusmateriaal als inspiratie

In het afgelopen jaar hebben de natuurouders diverse natuuractiviteiten op basisscholen in Son en Breugel ondersteund, zoals het maken van een wormenhotel, een vogelproject met mezenkastjes, paddenstoelenbingo en het onderzoeken van bodemdiertjes. Op school vinden ze een extra helpende hand in de natuurlessen hartstikke waardevol.

Cursusdata

  • Maandag 26 september – Doel natuuroudercursus & herfst verschijnselen
  • Maandag 10 oktober – paddenstoelen en gallen
  • Zaterdag 15 Oktober – Buiten – Leskisten
  • Maandag 17 oktober – bodemdieren

De avonden beginnen om 19:45 uur (inloop vanaf 19:30 uur) en eindigen rond 22:00 uur. De buitenles op zaterdag is van 10:00 tot 12:00 uur Locatie is het IVN Gebouw aan de St. Genovevastraat 37. De cursus is gratis voor IVN leden en 25 euro voor niet-leden. Aanmelden en meer informatie vind je op https://www.ivn.nl/natuurouders/natuurouderworden

Post article

Post article