Keien in plaats van paaltjes op het 17 Septemberplein

Keien op het 17 Septemberplein
Foto: Ons Son en Breugel

Paaltjes hebben plaatsgemaakt voor keien op de boomvakken op het 17 Septemberplein, maar dat vindt niet iedereen een veilig idee.

Recentelijk zijn de bomen op het 17 Septemberplein vervangen. Bij de operatie zijn ook meteen de paaltjes vervangen die rond de boomvakken stonden. “Die werden weleens omver gereden,” zegt de gemeente op Facebook. De paaltjes zijn vervangen door grote zwerfkeien die op de hoeken van de boomvakken staan, aan de straatzijde.

Maar of dat zo’n goed idee is? Inwoners reageerden onder het Facebookbericht met hun ervaringen met de nieuwe keien. Enkele zien er ongelukken mee gebeuren. Ook plaatsen mensen foto’s van hun schade. “Idioot idee. Al veel auto’s tegenaan gereden,” reageert één van de inwoners.

“Dit gaat een keer fout”

Ook zag een inwoner dat er meerdere zwerfkeien midden op de parkeerplaats lagen. Hij heeft deze weer op z’n plek gezet om verdere ongelukken te voorkomen. “Ik vond het mijn plicht als burger ze op de plaatsen terug te leggen, maar dit gaat een keer fout ben ik bang.”

Andere inwoners vinden dat mensen gewoon op moeten letten als ze parkeren. “Ik blijf erbij of het nou een paaltje is of een kei, gewoon goed uitkijken” De gemeente vraagt automobilisten om waakzaamheid en dat er voldoende ruimte is om in- en uit te rijden.

Post article

Post article