Let op: het gemeentehuis heeft aangepaste openingstijden

Binnenkant gerenoveerde gemeentehuis
Foto: Ons Son en Breugel

Het komt regelmatig voor dat, ondanks gepresenteerde openingstijden, het gemeentehuis dicht is voor kleine zaken zonder afspraak.

Een brief afgeven bij het gemeentehuis, vergunningaanvragen inzien of een vraag stellen. Het gemeentehuis is een gedeelte van de dag geopend zonder afspraak voor kleine zaken met de gemeente. Van maandag tot en met vrijdag is dat in de ochtend tot 12:30 uur, op donderdag ook ’s middags tot het begin van de avond.

Maar wie recentelijk op donderdag na 17:00 uur of ’s ochtends om 08:30 uur het gemeentehuis wenste te bezoeken, stond voor een gesloten deur. Geen briefje op de deur en geen melding via de gebruikelijke communicatiekanalen van de gemeente. De website van de gemeente gaf zelfs nog aan gewoon open te zijn.

“Vergeten aan te passen”

Pas op maandag 15 augustus paste de gemeente de website aan met nieuwe (vakantie) openingstijden. Dit gebeurde na een melding van Ons Son en Breugel. Het gebeurt regelmatig dat de gemeente haar openingstijden aanpast zonder dit te melden of op tijd de website aan te passen.

“We waren de openingstijden op donderdag vergeten aan te passen op de website,” laat een woordvoerder van de gemeente weten. “Dat is nu gecorrigeerd. De meeste mensen komen op afspraak naar het gemeentehuis. In het afsprakensysteem stond wel de juiste tijd.”

Zomersluiting

De gemeente gaat duidelijker communiceren dat er sprake is van een zogenaamde zomersluiting. “Wil je iets afgeven, inzien of melden bij medewerkers aan de balie, dan kan dat op maandag tot en met donderdag tussen 9:00 en 17:00 uur (na de zomersluiting op donderdag tot 19:00 uur) en op vrijdag van 09:30 tot 12:30 uur.”

Post article

Post article