Lezing Francien van de Ven in het kader van Wereld Alzheimer Dag

Inloopmiddag over dementie tijdens de Wereld Alzheimer Dag
Foto: Matthias Zomer CC0

Op vrijdagavond 23 september 2022 om 20:00 uur wordt in de grote zaal van het dorpshuis een lezing gegeven door Francien van de Ven. Toegang is gratis, de zaal is open vanaf 19:30 uur.

Francien is een ervaringsdeskundige op het gebied van omgaan met dementie, zowel privé als in haar werk. Ze zal in een lezing haar visie geven over omgaan met dementie. Na de pauze is er alle gelegenheid om vragen te stellen en samen in discussie te gaan.

Het aantal mensen met dementie stijgt, mede omdat we steeds ouder worden. Daarom werken we actief aan een dementievriendelijke samenleving, ook in Son en Breugel. Het zal anders moeten, want verpleeghuisbedden komen er niet bij. Hoe dan anders? Hoe kun je anders omgaan met dementie? Door ‘gewoon’ te doen kunnen we de zorg voor mensen met dementie samen verbeteren.

Hoe dan

Francien van de Ven laat zien dat vrijheid en veiligheid, dus geen gesloten deuren, bij dementie ook mogelijk zijn. Focus ligt op de mogelijkheden en niet op de onmogelijkheden. Zij spreekt uit jarenlange ervaring, eerst door de verzorging van haar schoonvader met dementie en later door haar werk op Ouderenlandgoed Grootenhout in Mariahout.

Francien heeft o.a. een boek geschreven met de titel “Hoe dan”. Het boek is na afloop van de lezing te koop. Er zal informatiemateriaal over dementie aanwezig zijn voor mantelzorgers en andere belangstellenden. De organisatie is in handen van de Werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel.

Post article

Post article