Search
Close this search box.

MC Son druk bezig met organisatie Motorcross Spektakel Son

MC Son motocross
Foto: MC Son

Motorcrossers uit heel Nederland dalen zaterdag 30 mei en zondag 31 mei neer in Son en Breugel. Dan staat namelijk het Motorcross Spektakel Son weer op de racekalender.

Verspreidt over twee racedagen trekt het evenement, wat dit jaar voor de 46ste keer wordt georganiseerd, ongeveer 1500 tot 2000 mensen. Motorcrossers, teamleden en toeschouwers zijn aanwezig op het evenement wat georganiseerd wordt door MC Son.

De 65 vrijwilligers zijn ruim een maand van tevoren al bezig met de opbouw van de baan. Omdat MC Son geen officiële vaste racebaan heeft, wordt de baan ieder jaar opnieuw aangelegd. Zo helpt oud Nederlands kampioen en KNMV talententrainer Carlo Hulsen mee om de baan perfect en volgens specificatie te krijgen.

“In eigen dorp rijden heeft altijd iets unieks”, zegt Gerwin Buytels, voorzitter van MC Son. “Een maand van tevoren beginnen we met opbouwen. De baan is net klaar voor de wedstrijd, dus de baan is voor iedereen nieuw. Vroeger reden we vooral voor eigen publiek, toen kwam heel de school kijken. Zelfs de juf”.

Dorpsrijders

Het weekend is opgedeeld in twee losse onderdelen: op zaterdag rijden de districtsrijders en op zondag rijden de racers voor de landelijke competitie.

Op zaterdag staan voor MC Son Youri Hurkmans, Ricardo Abrahams en Carlos Hulsen aan de start voor de districtswedstrijden. Carlos Hulsen, zoon van Carlo Hulsen, wordt gezien als een rijder die het podium kan halen op zaterdag. Meest opvallende deelnemer van MC Son aan de districtswedstrijden is de vijfjarige Luca Kuijpers, de jongste deelnemer aan de start in de 50cc klasse.

MC Son kent drie racers die meedoen in de landelijke competitie, die op zondag aan de start verschijnen. Danny van Hoof rijdt mee in de competitie voor 85cc kleine wielen rijders. Ryan Witlox en Rudi van de Heuvel rijden mee in de klasse voor 125cc grote wielen. Carlos Hulsen en Youri Hurkmans mogen meerijden met een wildcard in de 85cc kleine wielen klasse.

Ryan Witlox rijdt dit jaar voor het eerst op 125cc grote wielen, maar weet het toch te presteren om een top 10 klassering te halen in de landelijke competitie. Een naam om in de gaten te houden, gezien de 125cc grote wielen klasse gezien wordt als een opstapje naar de grote competitie.

Ook Danny van Hoof gooit hoge ogen. Momenteel staat hij in zijn klasse op de 4e plek. Twee jaar geleden zat Danny nog in het gips met een gebroken bovenbeen na een ongeluk met zijn crossmotor. Hij is nog steeds aan het revalideren, maar weet desondanks goed te presteren op landelijk niveau.

Circuit

MC Son maakt al meer dan 25 jaar gebruik van circuit Gerwina om te trainen. Het circuit ligt tussen Lieshout en Son en Breugel in, maar is niet gecertificeerd om competities mee te rijden. In de toekomst hoopt MC Son dat de baan wel voor de KNMV goedgekeurd wordt.

Tot die tijd legt MC Son ieder jaar een baan aan de Brouwerskampweg in Son, op grond die beschikbaar wordt gesteld door de gemeente. Daarnaast mogen auto’s geparkeerd worden op weide van een lokale boer.

Meer informatie