Nieuwbouw basisschool BuitensteBinnen ‘ingeblazen’

Leerlingen van basisschool BuitensteBinnen drukken hun handen in nat beton
Foto: Ons Son en Breugel

De kinderen van de gefuseerde basisschool BuitensteBinnen hebben vandaag de nieuwbouw niet opgeblazen, maar ‘ingeblazen’.

Het voormalige gebouw van basisschool de Krommen Hoek staat al enkele weken niet meer. In plaats daarvan ligt er nu een kaal skelet in de grond, in afwachting van de eerste bouwhandelingen voor de nieuwbouw van basisschool BuitensteBinnen. De leerlingen van de voormalige Krommen Hoek en basisschool de Regenboog kunnen hier in de loop van 2024 les gaan krijgen.

Om de officiële bouw van BuitensteBinnen in te luiden, waren alle kinderen van de school uitgenodigd om de bouw ‘in te blazen’. Maar voordat het zover was, mochten enkele leerlingen van de school zich vereeuwigen in beton. Negen kinderen waren uitgekozen als vertegenwoordigers van de onder-, midden- en bovenbouw om, onder toeziend oog van wethouder Steven Grevink, hun handen in nat beton te drukken.

Leerlingen van basisschool BuitensteBinnen drukken hun handen in nat beton

De handafdrukken worden als een ware ‘Walk Of Fame’ op het nieuwe schoolplein geplaatst, als blijvende herinnering aan de start van de bouw. Om alle andere kinderen te laten participeren bij de opening, mochten zij de bouw ‘inblazen’ met bellenblaas.

Leerlingen van basisschool BuitensteBinnen blazen de nieuwbouw in met bellenblaas

Post article

Post article