Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onderhoudswerkzaamheden kerkhof vanwege verzakte graven

Vrijwilligers graven zand om gaten op het kerkhof te vullen
Foto: Parochie Heilige Oda (aangeleverd)

In de regio ondervinden veel begraafplaatsen verzakte graven en weggespoeld zand als gevolg van overvloedige regenval. Ook het kerkhof bij de Sint-Genovevakerk in Breugel heeft hier deels mee te maken.

Door de nattigheid zijn er gevaarlijke gaten ontstaan, wat aanleiding gaf tot actie. Eind februari heeft de Heilige Oda parochie besloten een volle vrachtwagen zand te bestellen om het probleem aan te pakken. Een speciale schoffelploeg is ingezet om de graven langs te gaan en waar nodig zand bij te vullen.

Hoewel niet bij elke grafsteen zand moet worden bijgevuld, kan het voorkomen dat tot wel vier kruiwagens zand nodig zijn om een graf weer fatsoenlijk te maken. Desondanks acht de schoffelploeg het niet noodzakelijk om het kerkhof te sluiten, zoals recentelijk in Heeze het geval was. Men verwacht dat het werk tegen het einde van maart afgerond zal zijn.

De parochie hoopt dat de komende periode wat drogere omstandigheden met zich meebrengt. De parochie benadrukt dat de veiligheid en respectvolle omgang met de overledenen te allen tijde prioriteit hebben en dat deze onderhoudswerkzaamheden daarop gericht zijn.