Ook zo geschrokken van de gemeentelijke belastingen? Maak bezwaar

Belastingspreekuur in de Bibliotheek Son en Breugel
Foto: Pexels CC0
Nieuws

Huis- en pandeigenaren opgelet: de brieven voor de gemeentelijke belastingen komen jullie kant op. En als je schrikt van het bedrag: er is altijd een mogelijkheid om bezwaar te maken.

De afgelopen paar dagen is de jaarlijkse envelop van de gemeente bij vele al op de deurmat gevallen. Diverse mensen zijn geschrokken van het bedrag, dat in vergelijking met vorig jaar (aanzienlijk) hoger is. Diverse lezers hebben zich al bij Ons Son en Breugel gemeld met vragen of deze bedragen wel zouden kloppen. Of deze bedragen kloppen kunnen wij niet beoordelen, maar de gemeentelijke belastingen zijn inderdaad gestegen. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft met een stijging ingestemd. Vooral de OZB is omhoog gegaan.

De OZB is gekoppeld aan de WOZ waarde van je huis of pand. Hoe hoger de WOZ waarde van je huis of pand, hoe hoger de OZB. Maar klopt de WOZ waarde van jouw huis wel in jouw ogen? De taxatie waarop de WOZ waarde gestoeld is kan gelezen worden op mijnoverheid.nl onder het kopje ‘wonen’. Ben je het er niet mee eens, dan kan je bezwaar maken bij de gemeente.

Bezwaar maken kan via een online formulier op de website van de gemeente. Ook kan je een brief sturen naar de gemeente om bezwaar te maken. Het bezwaar moet wel binnen zes weken na dagtekening van de brief bij de gemeente binnen zijn. Bezwaar maken is gratis.

Kan je niet voldoen aan de betalingsverplichting, dan kan je in aanmerking komen voor kwijtschelding. Vul daarvoor het kwijtscheldingsformulier in op de website. En wees bedacht op diensten die voor jou bezwaar willen maken op de WOZ waarde: mogelijk komt de rekening toch op je bordje, omdat de gemeente gemaakte kosten voor deze diensten verrekend met de te betalen belastingen.

Post article

Post article