Zoek
Sluit dit zoekvak.

Personal trainer Bas: “mijn kracht is mijn inlevingsvermogen”

Foto: Ons Son en Breugel

Personal trainer Bas Conijn van Sonsport wil de deelnemers aan de Afval Challenge handvatten geven voor een duurzame oplossing voor een gezonder leven.

“Ik verwacht dat de 38 deelnemers van de Afval Challenge in 26 weken heel veel groei door gaan maken, voornamelijk op het gebied van zelfvertrouwen.” Het traject van de Afval Challenge die de deelnemers doormaken moet handvatten gaan geven om een gezond leven op te bouwen in hun eigen leven. “Iedereen weet hoe je gezond moet leven, maar niet iedereen weet hoe je het moet doen. De Afval Challenge biedt die handvatten.” Door te werken aan een duurzame oplossing zorgt de Afval Challenge ervoor dat de deelnemers niet na een half jaar sporten en gezond eten terugvallen in hun oude patroon.

“Het is voor ons meer het doel om mensen iets te leren, zich fijn te laten voelen in de sportschool en hoe ze om moeten gaan met voeding. Als ze dan geen 30 kilo zijn afgevallen is dat geen ramp, mensen kunnen daarna verder om hun doel toch te behalen. Onze waarde is voornamelijk om mensen in te laten zien dat het een keer niet kwaad kan voor zichzelf te kiezen.”

Foto: Ons Son en Breugel

“Je moet consequent bezig zijn met je voeding en afvallen. We zitten er nu ook strakker bovenop. Bij de Afvalrace legden we veel verantwoordelijkheid bij de deelnemers. Deelnemers voeren nu hun voeding en sportmomenten vast in de MyFitnessPal app, waardoor we altijd inzicht hebben.” De eerste resultaten zijn dan ook verbazingwekkend: één deelnemer is na anderhalve week al vier kilo afgevallen.

Bas merkt ook veel verschil ten opzichte van vorig jaar, toen hij personal trainer was bij de Afvalrace. “Vorig jaar waren we veel tijd kwijt met uitleggen wat een squat is bijvoorbeeld. Nu gaat het veel sneller.” Bas merkt dat wel op dat er in een korte tijd een hechte groep aan het ontstaan is. Een oproep om te sporten resulteert vaak in enthousiaste reacties. De wil is er om er samen voor te knokken.

Foto: Ons Son en Breugel

“Ik wil mensen met personal training helpen om een prettig leven te laten leiden.” De enorme glimlach op zijn gezicht laat duidelijk merken dat hij het meent. “Mijn kracht is dat ik een goed inlevingsvermogen heb en met de deelnemers meedenk.” Zijn manier van werken zorgt ervoor dat hij die duurzame oplossing kan realiseren, de oplossing die hij graag voor ogen ziet.

Maar ook spreekt Bas vol lof over zijn collega personal trainers. “Nicky zit overal bovenop. Als iemand te weinig water drinkt stuurt ze twee dagen later een WhatsAppje om te vragen of hij of zij wel genoeg water heeft gedronken. Rick kan heel hard en duidelijk zijn, maar wel met een lach. Danny is heel goed in het uitvogelen waarom iemand zo ver gekomen is.”


Volg de strijd tegen de kilo’s in de Afval Challenge

De Afval Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door Sonsport Active CentrePuur In Balans en Ons Son en Breugel.