Zoek
Sluit dit zoekvak.

Politie zoekt verdachte van spoofing bij oudere dame

Collage van verdachte van spoofing
Foto: Politie (aangeleverd)

De politie vraagt om jullie hulp bij het oplossen van een spoofing zaak, waarbij een dame op leeftijd voor ruim duizend euro is opgelicht.

Mevrouw werd eerst gebeld door een nep bankmedewerker en daarna kwam deze man aan de deur om haar bankpas met pincode op te halen, die hij even later misbruikt bij de Geldmaat op de Nieuwstraat in Son en Breugel.

De bejaarde dame werd op 8 augustus rond 14:00 uur gebeld door een oplichter die zich voordeed als medewerker van de Rabobank. Volgens hem was er een groot geldbedrag van haar rekening geschreven, maar hij zou dat wel voor haar oplossen en een nieuwe bankpas voor haar regelen. Moest ze wel haar huidige pas met pincode afgeven aan zijn collega, ook een oplichter dus, die hij bij haar thuis langs zou sturen.

Mevrouw gelooft het verhaal en doet wat er van haar gevraagd wordt. De man op de afbeeldingen komt dan dezelfde dag om 16:45 uur bij haar thuis in Sint-Oedenrode haar bankpas ophalen. En rond 17:15 uur staat hij met haar pas te pinnen in Son en Breugel.

De verdachte staat er goed op dus met jullie hulp hoop de politie hem snel te vinden. Mocht je meer weten over deze spoofing zaak, dan kan het contactformulier in worden gevuld op de website van de politie.