Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Thuis verkoopt 73 appartementen in De Schuyt en De Brugwachter

Sonse Brug HIVA met appartementencomplex De Schuyt, De Thuishaven en de Kapteyn
Foto: Ons Son en Breugel

Aan het kanaal worden 73 appartementen verkocht door woonstichting ‘Thuis. Hiervan zijn 18 appartementen geoormerkt als sociale huurwoning.

De verkoop van de Sonse appartementen die opgeleverd zijn in 2011 maakt deel uit van een grootschalige verkoop. In het dorp worden ook garageboxen verkocht en een commerciële ruimte aan het 17 Septemberplein, waar nu medisch centrum de Linden en de apotheek gevestigd zijn. In Eindhoven, Veldhoven en Waalre worden ook garageboxen, appartementen en commerciële- en maatschappelijke ruimtes verkocht.

De verkoop is opgedeeld in vier portefeuilles, maar het is ook mogelijk om individuele biedingen te doen. De verwachte huuropbrengst van de appartementen is op jaarbasis ongeveer 836.500 euro. De aankondiging van de verkoop werd gedaan middels advertenties in het Eindhovens Dagblad en Financiële Dagblad. De biedingstermijn voor deze woningportefeuille is maandag 3 juni 2019, 17:00 uur. Volgens woonstichting ‘Thuis wordt uiterst zorgvuldig omgegaan met de verkoop van de appartementen.

“Wij voelen daar helemaal niks voor”

De verkoop van de 73 appartementen is tegen het zere been van de gemeente. Op 26 maart van dit jaar diende woonstichting ‘Thuis een verzoek in om een zienswijze te geven over de voorgenomen verkoop. De gemeente reageerde hier op 23 april negatief op. Burgemeester Hans Gaillard lichtte de zienswijze toe tijdens het wekelijkse persgesprek: “Wij voelen daar helemaal niets voor. Wij vinden dat die woningen gewoon beschikbaar zouden moeten blijven op de huurmarkt.”

“Voor het college was het van belang om voldoende woningvoorraad in de sociale sector te houden. Als zij de appartementen verkopen, zitten deze niet meer in de sociale sector.” De makelaar geeft bij de advertentie aan dat de appartementen op basis van WWS-punten te liberaliseren zijn, waardoor de prijs boven de sociale grens komt te liggen. ‘Thuis laat weten dat de huurprijzen voor de komende 7 jaar voor deze appartementen met slechts 1% per jaar zullen stijgen, onder het landelijke niveau.