Search
Close this search box.

Verdachte in zaak drugsdumping Eindhovenseweg vrijgesproken

Drugsafval uit rijdende bus gegoten in Eindhoven en Son
Foto: Sem van Rijssel/SQ VIsion

De officier van justitie was van mening dat de verdachte van een drugsdumping op de Eindhovenseweg een bedrijfje had in drugsdumpingen. De rechter ging daar niet in mee.

In maart 2019 vond de politie een lang spoor van drugsafval op de Eindhovenseweg. Het twee kilometer lange spoor eindigde bij drie grote bakken van duizend liter, die nog half vol zaten. Getuigen schreven het kenteken op van het busje, dat eigendom was van een verhuurbedrijf. Een verdachte die op basis van onderzoek werd gepakt door de politie moest zich verantwoorden voor de rechter.

De officier van justitie eiste acht maanden cel tegen de 33-jarige man uit Eindhoven. Volgens de officier van justitie had de man een bedrijfje in het dumpen van drugsafval, mede door de verschillende soorten drugsafval dat was gedumpt, afkomstig van verschillende soorten drugs.

De rechter sprak de verdachte echter vrij. Er was geen bewijs dat de man die bewuste avond achter het stuur van de huurauto zat. Volgens het Algemeen Dagblad was er geen DNA gevonden.