Search
Close this search box.

Weekendafsluiting tussen knooppunt Ekkersrijt en Ekkersweijer

Kruispunt A50/A2 bij Ekkersrijt
Foto: Ons Son en Breugel

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A50 ter hoogte van knooppunt Ekkersrijt en Ekkersweijer. Hierdoor is van zaterdag 18 juni 21:00 uur tot maandag 20 juni 2022 05:00 uur de A50 tussen knooppunten Ekkersrijt en Ekkersweijer in de richting van Maastricht/’s-Hertogenbosch afgesloten voor al het verkeer.

Bij de onderhoudswerkzaamheden wordt een nieuwe laag geluidreducerend asfalt aangelegd op de A50 ter hoogte van de weefvakken bij Ekkersrijt. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten. Bedrijventerrein Ekkersrijt is ten tijde van de werkzaamheden wel bereikbaar via afrit (6) Ekkersrijt van de snelweg A50.

Afsluiting

Van zaterdag 18 juni 21:00 uur tot maandag 20 juni 2022 05:00 uur gelden de volgende afsluitingen:

 • A50 tussen knooppunt Ekkersrijt en knooppunt Ekkersweijer richting Maastricht/Tilburg/’s-Hertogenbosch/Eindhoven 
  • Oprit (8) Son & Breugel van de A50 richting Eindhoven/Tilburg/Maastricht 
 • A50 verbindingsweg ter hoogte van knooppunt Ekkersrijt komende vanuit Nijmegen/Veghel richting Maastricht/Tilburg/‘s-Hertogenbosch/Eindhoven 
 • A50 verbindingsweg ter hoogte van knooppunt Ekkersrijt komende vanuit Eindhoven richting Maastricht/Tilburg/‘s-Hertogenbosch 
  • Oprit (6) Ekkersrijt van de A50 richting Randweg Eindhoven/’s-Hertogenbosch/Tilburg/Maastricht

Omleidingsroutes

Het verkeer vanuit de A50/Nijmegen richting Eindhoven en Maastricht wordt als volgt omgeleid:

 • Volg de A50 richting Eindhoven.
 • Ga ter hoogte van knooppunt Paalgraven over op de A59 in de richting van ’s-Hertogenbosch. 
 • Volg de A59 tot knooppunt Hintham.
 • Ga ter hoogte van knooppunt Hintham over op de snelweg A2 richting Eindhoven. 

Het verkeer vanuit de A50/Veghel richting Eindhoven, Tilburg en Maastricht wordt als volgt omgeleid:

 • Volg de A50 richting Eindhoven. 
 • Neem afrit (11) Veghel en volg de autoweg N279 richting ‘s-Hertogenbosch.
 • Ga via oprit (21) Veghel van de A2 richting Eindhoven.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland. Zaterdag 25 juni tot en met maandag 27 juni worden aangehouden als reservedata.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Onderhoudscontract van Rijkswaterstaat in Zuid Nederland. Het betreft regulier onderhoud dat het wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook jij kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én jezelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Heb je vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Je kunt ook bellen met de gratis Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.