Wethouder waarschuwt: er komen meer verkeerscontroles aan

Snelheidsduivel na achtervolging opgepakt achter een schuurtje in Son
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Door het opvoeren van het aantal verkeerscontroles hoopt de gemeente de snelheid in bepaalde straten naar beneden te krijgen. Sommige straten zijn in de ogen van raadsleden veranderd in racebanen.

Je hebt ze vast wel langs de kant van de weg zien zitten eerder dit jaar: verkeersonderzoekers. Middels dit verkeersstromenonderzoek bracht de gemeente in kaart hoe het verkeer zich door het dorp verplaats en waar deze vandaan komt. Het rapport werd gebruikt in een discussie bij de commissie grondgebiedzaken, voor het eerst gehouden in de Bongerd.

Waar de commissie grondgebiedzaken voornamelijk haar peilers op richtte, was het te hard rijden in het dorp. Straatjuwelen blijken maar marginaal te helpen met een snelheidsreductie van zo’n 10%. Ondertussen komen geluiden binnen van mensen die de Planetenlaan en de Hendrik Veenemanstraat gebruiken als racebaan, ondanks verkeersremmende maatregelen. Volgens enkele raadsleden deels ook gedrag van de eigen inwoners van het dorp. Ook de raadsleden zelf trokken het boetekleed aan en bekenden dat ook zij de maximumsnelheid niet altijd hanteren. Zelfs dan worden zij nog ingehaald door bestuurders die tot de excessen gelden.

Wethouder Jan Boersma richtte zich vervolgens tot de pers, in de hoop de waarschuwing over te kunnen brengen aan de inwoners van Son en Breugel. Boersma zou in gesprek zijn met de politie om het aantal verkeerscontroles in Son en Breugel op te voeren. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld trajectcontroles of het vaker inzetten van flitsers. Mensen moeten hun eigen verantwoordelijkheden nemen voor een veiliger Son en Breugel, ook als ze uit het dorp komen.

Vooralsnog heeft de wethouder geen concrete afspraken met de politie over het opvoeren van het aantal controles. Burgerinitiatief Controles Son en Breugel blijft ondertussen waarschuwen voor verkeerscontroles in en om het dorp.

Post article

Post article