Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zeven processen verbaal opgemaakt voor niet-aangelijnde honden

Zeven processen verbaal opgemaakt voor niet-aangelijnde honden
Foto: Samen Sterk In Brabant

De samenwerkende opsporingsorganisaties hebben op zondag 4 november meer dan 600 euro aan boetes opgelegd voor het los laten lopen van honden in het buitengebied.

De gemeente had de controle op niet-aangelijnde honden in gebieden waar dit niet mag aangekondigd. De buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) van Nuenen en Son en Breugel, Staatsbosbeheer en de Omgevingsdienst Oost Brabant waren zondag 4 november aanwezig in het buitengebied.

In totaal troffen de betrokken instanties 39 hondenbezitters aan die hun hond aangelijnd hadden. Zeven hondenbezitters kregen een proces verbaal, omdat hun hond niet aangelijnd was. Ook werd er een waarschuwing uitgedeeld aan een dronepiloot: Son en Breugel ligt in een no-fly zone. Ook zijn er vier afvaldumpingen aangetroffen en vluchtte een quadrijder nadat hij de opsporingsbeambten zag.

Één van de opsporingsambtenaren zei: “met een goede voorbereiding en communicatie hoop je altijd dat burgers de honden netjes aangelijnd houden in gebieden waar een losloopverbod voor honden geldt, zoals in Oud Meer. Toch zijn er altijd burgers die de borden negeren of niet lezen. We hebben afgelopen zondag zeven personen staande moeten houden en voor alle zeven personen een proces verbaal uitgeschreven voor het niet aanlijnen van de hond. Deze mensen krijgen een geldboete. Daarnaast hebben we ook heel erg veel hondenbezitters aangesproken waarbij de honden wel netjes waren aangelijnd.”

De boete voor het niet aanlijnen van de honden is 95 euro.