Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beach Event Son laat groot gat achter na laatste editie

Het podium van Beach Event Son
Foto: Ons Son en Breugel

Terwijl de laatste beats over het veld van Beach Event Son knalden, kwam de realisatie dat dit de aller laatste keer is. Een aller laatste keer zon, strand, dansmuziek en vooral heel veel gezelligheid.

Het was de ideale strandweer op 27 augustus. ’s Ochtends scheen de zon, met op het warmste moment van de dag wat bewolking. Een betere dag kon Beach Event Son zich niet wensen, om voor de laatste keer het strand van Son vol te laten lopen met beachvolleyballers en feestvierders.

Ruim 2000 bezoekers vonden de weg naar de Waterhoef, om een gezellig potje beachvolleybal te spelen onder elkaar. Veel mensen uit Son en Breugel, maar ook uit omliggende dorpen wisten teams van minimaal vier personen zich samen te stellen om mee te doen.

Gemoedelijk werd, onder het genot van een drankje, de strijd gestreden in een recreatieve- en damespoule. Met meer dan 300 teams is het voor de organisatie ieder jaar weer een gepuzzel hoe dit allemaal verdeeld moet worden over de velden. Maar door de gestage groei die het sinds 2013 meemaakte (in het begin waren er ‘slechts’ 55 teams) is het een goed geoliede machine geworden.

Publiekslievelingen

Na de poulefase kon dj Geert Verschuuren het volume iets omhoog doen en het publiek warm maken voor de uitgenodigde artiesten. De echte sporters gingen op de velden door voor de knock-out fase. Dit jaar op het podium geen grote namen zoals Mental Theo en Rowwen Hèze, maar publiekslievelingen door de jaren heen. Ook geen tent, maar de voeten steevast in het gouden zand.

Jelle B, Plug ’N Play en It All Started In The 90’s hebben allemaal al een keer Beach Event Son op haar grondvesten doen schudden. Otto Wunderbar, Kruzo en Jan Biggel samen met Special Crew vulden het programma aan. Het resultaat bleef hetzelfde: één groot feest.

Knallend einde

Naarmate de avond vorderde kwam de realisatie bij steeds meer mensen dat dit echt de laatste keer is voor Beach Event Son. Dit betekende voor vele extra los gaan, die laatste druppels zweet uit het lichaam persen onder het genot van harde dansmuziek. Het einde, waarbij de organisatie koos voor een half uur durende video met beelden van 2013 tot nu, wist hier en daar tranen te trekken.

Gecombineerde met een lichtshow en vuurwerk sloot het evenement in stijl en een knal af. Het leven van de organisatoren van Beach Event Son veranderde (net als het evenement) mee met de jaren. Ze zijn nu klaar voor een nieuwe uitdaging. Wat die uitdaging zal zijn, laten zij nog even in het midden. Eerst gaan zij genieten van wat welverdiende rust.

De toekomst

Het einde van Beach Event Son betekent ook dat er een groot gat valt. Er zijn heel weinig evenementen voor de doelgroep die Beach Event Son weet te bereiken in Son en Breugel. Wie pakt de handschoen op? Of moet Son en Breugel de hoop vestigen op de toekomstige plannen van de organisatie?

Wie nog na wil genieten kan terecht op onze fotopagina.