Search
Close this search box.

Emiraat pastoor Piet Bakermans viert dubbel jubileum met planten boom

Pastor Pieter Bakermans tijdens de laatste mis in de Sint-Petrus' Bandenkerk
Foto: Ons Son en Breugel

Donderdag 27 mei aanstaande wordt een heuglijke dag voor Son en Breugel en in het bijzonder voor pastoor Piet Bakermans. Die dag is het namelijk zestig jaar geleden dat hij tot priester werd gewijd en tegelijkertijd vijftig jaar geleden, dat hij het priesterteam van de Sint Petrus Banden parochie in Son kwam versterken. Aanvankelijk als kapelaan onder pastoor Pulskens, samen met kapelaan Van Vugt, en later kapelaan Van der Meijden.

Toen pastoor Pulskens in 1975 overleed werd door de bisschop in Den Bosch besloten dat kapelaan Piet Bakermans de nieuwe pastoor van Son moest worden. In 2021 is pastoor Piet Bakermans, al is hij officieel met emeritaat, nog steeds actief in de Sonse geloofsgemeenschap en mag hij bovengenoemde jubilea gaan vieren. Bescheiden vieren, want de corona en ook momenteel de lichamelijke gezondheid van de pastoor laten helaas geen groots opgezette vieringen toe, hoe graag de parochianen en het parochiebestuur dat ook zouden willen.

Toch zal er op enkele momenten worden stilgestaan bij deze gedenkwaardige jubilea. En bij een jubileum hoort
natuurlijk een cadeau. Vanuit de parochie is het idee ontstaan om natuurliefhebber Pastoor Bakermans ter gelegenheid van zijn jubileum een passend geschenk aan te bieden in de vorm van een mede door hem zelf gekozen boom in het Vroonhovenpark te planten en voorzien van een gedenkplaatje.

Omdat dit een cadeau moet worden van zijn parochianen nodigt parochie Heilige Oda iedereen die de pastoor een warm hart toedraagt hiervoor uit een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL25 RABO 0148292623 van de kern St. Petrus Banden o.v.v. ‘cadeau Pastoor Bakermans’.

De plechtigheid van het planten van de boom zal in de week ervoor plaatsvinden uiteraard onder de dan nog
geldende coronaregels. De jubileumviering vindt plaats op zondag 30 mei of, indien de omstandigheden zich wijzigen, op een latere datum in het jaar. In verband met het coronabeleid en zijn gezondheid is er helaas geen gelegenheid om Pastoor Piet Bakermans op 27 of 30 mei persoonlijk te feliciteren.