Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gebruikers de Landing binnenkort bijgepraat over plafond en dak

Het kale plafond van sporthal de Landing
Foto: Ons Son en Breugel

Twee en een half jaar nadat geconstateerd werd dat sporthal de Landing een onveilig plafond had, komt er schot in de zaak. Gebruikers van de hal worden uitgenodigd om bijgepraat te worden over de plannen.

Het was 4 oktober 2018 toen Jacqueline Kuipers, de beheerder van sporthal de Landing, tot haar schrik zag dat het plafond onveilig bleek. Loshangende plafondplaten zouden naar beneden kunnen komen. Direct werd besloten om de sporthal te sluiten voor enkele weken. Om het ongemak voor sporters te minimaliseren, werd besloten de plafondplaten weg te halen om te zoeken naar een permanente oplossing.

Wat volgde was een lange, lange radiostilte. De laatste keer dat de gemeenteraad werd bijgepraat over de situatie in de Sonse sporthal was in november 2019. Wethouder Jos de Bruin gaf toen aan dat er gekeken werd naar de mogelijkheid om zonnepanelen aan te brengen, de dakconstructie en het gebruikte glas in de hal. Het toegezegde moment om de commissie grondgebiedzaken bij te praten over de situatie is nooit gekomen.

Opeens nieuws

Nu er binnen niet gesport mag worden vanwege de coronamaatregelen het ideale moment om het plafond van de Landing aan te pakken. Nu er versoepelingen in het vooruitzicht worden gesteld door de Rijksoverheid zou op 11 mei 2021 binnen sporten weer mogelijk kunnen zijn, afhankelijk van de overweging van het kabinet. Tot op heden is er echter nog niets aan het plafond gedaan. Bij navraag bij beheerder Jacqueline Kuipers bleek dat er nog altijd geen plannen bij haar bekend waren om de genoemde punten aan te pakken.

Toen Ons Son en Breugel vragen stelde aan wethouder Jos de Bruin was er twee dagen later opeens nieuws: de gebruikers worden binnenkort bijgepraat. De Bruin: “het verzoek van de sportverenigingen om de bouwkundige problemen in de Landing zo snel mogelijk aan te pakken is begrijpelijk en bij ons bekend. Wij vinden het gepast om eerst de verenigingen op de hoogte te brengen van de voortgang alvorens de pers hierover te informeren. Wij hebben de exploitant van de Landing gevraagd om met dit doel een afspraak met de gebruikers in te plannen.”

Toevallig of niet: gebruikers kunnen binnenkort een telefoontje verwachten van Kuipers Sporthalbeheer.