Geen ELE Rally in juni, maar najaar is mogelijk een optie

Deelnemers van de ELE Rally op het Kerkplein
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Een ELE Rally zonder publiek is geen optie, dus hoopt de organisatie in het najaar van 2021 als vanouds de rally te kunnen organiseren.

In 2020 was er voor de organisatie geen andere keuze dan de ELE Rally niet door te laten gaan. Het jaar daarvoor was Son en Breugel nog (met groot succes) het epicentrum van deze rally. Voor 2021 heeft de organisatie een moment in het najaar op het oog. “Met alle onzekerheden die de COVID-19 pandemie met zich meebrengt, heeft de stichting ELE Rally moeten besluiten om de 56e editie, die oorspronkelijk gepland stond voor 4 en 5 juni, uit te stellen tot in het najaar,” zegt de organisatie op hun Facebookpagina. “In samenwerking met de andere Rally organisatoren en de KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF), wordt er komende weken naar een nieuwe datum gezocht in het najaar, wanneer er hopelijk weer publiek bij dit soort evenementen toegestaan is.”

Omdat er nog veel onduidelijkheid is over de coronamaatregelen rond het weekend van 4 en 5 juni 2021, moest de organisatie een besluit nemen. Er is met diverse scenario’s rekening gehouden. Een scenario zonder publiek was geen optie. “Daarom hebben we voor 2021 een datum in het najaar op het oog, want we willen echt dit jaar een ELE Rally organiseren met publiek. De verwachting is dat dit in het najaar mogelijk wordt.”

Post article

Post article