Search
Close this search box.

Krijgt het college van Son en Breugel een vierde wethouder?

Krijgt het college van Son en Breugel een vierde wethouder?
Foto: Ons Son en Breugel

Terwijl PvdA/GroenLinks volop bezig is om een derde wethouder te leveren na het vertrek van Tom van den Nieuwenhuijzen, wordt er in de wandelgangen al gesproken over een vierde.

Bronnen melden Ons Son en Breugel dat Dorpsvisie, met zes zetels veruit de grootste partij binnen de gemeenteraad en college, een tweede wethouder zoekt. Deze persoon zou in ieder geval de portefeuille sociale zaken krijgen, een portefeuille die in de huidige verdeling onder John Frenken valt.

John Frenken ligt binnen de portefeuille sociale zaken onder een vergrootglas door hoofdpijndossier beschermd wonen. Binnen Dorpsvisie is verdeeldheid over Frenken, wat sinds de gewonnen verkiezingen al speelt. Sommige fractieleden zagen liever Jos de Bruin als wethouder aantreden in het nieuwe college, wat met de komst van een tweede uit de partij weer tot de mogelijkheden behoort. Ook zagen sommige partijleden al bij de formatie van de huidige coalitie in 2018 het liefst vier wethouders, waarvan twee geleverd door Dorpsvisie.

In reactie op de vraag of Dorpsvisie bezig is om een vierde wethouder te leveren binnen het college, laat Remco Heeren weten dat hij dit kan bevestigen noch ontkennen. “Zolang we geen tweede wethouder presenteren is het niet bevestigd.”

PvdA/GroenLinks

Momenteel bestaat het college van Son en Breugel nog uit drie personen: burgemeester Hans Gaillard, John Frenken (Dorpsvisie) en Jan Boersma (CDA). Sinds het vertrek van Tom van den Nieuwenhuijzen is PvdA/GroenLinks op zoek naar een vervanger. Eigenlijk zou PvdA/GroenLinks op 21 maart Raf Daenen voordragen als wethouder, maar na ophef is besloten zijn kandidaatstelling terug te trekken. Naar alle waarschijnlijkheid zal op 9 mei een nieuwe kandidaat voorgedragen worden als derde wethouder.