Search
Close this search box.

Wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen stopt als wethouder

Tom van den Nieuwenhuijzen gaat 100% voor een klimaatneutraal dorp
Foto: Ons Son en Breugel

PvdA/GroenLinks Son en Breugel ziet wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen vertrekken, met gemengde gevoelens. Dit heeft de partij zojuist bekend gemaakt op hun website.

“Met het vertrek van Tom raken we een bevlogen bestuurder en boegbeeld voor duurzaamheid kwijt,” zegt PvdA/GroenLinks Son en Breugel in een reactie op hun website. “Wij betreuren zijn vertrek dan ook bijzonder, maar respecteren zijn beslissing vanwege de daaraan ten grondslag liggende motivatie. Wij wensen hem toe dat zijn drijfveren en ambities in een andere context beter tot hun recht kunnen komen.”

Tom van den Nieuwenhuijzen is sinds 2016 wethouder in Son en Breugel. Als GroenLinks politicus heeft de wethouder duurzaamheid in Son en Breugel in de spotlight gezet, kunst en cultuur meer aandacht gegeven en een riooldifferentiatieproject ontwikkeld waar diverse gemeentes in Nederland rijkhalsend naar uit kijken. Voor de Tweede Kamerverkiezingen stond van den Nieuwenhuijzen op een verkiesbare plek, maar bleef in Son en Breugel omdat de partij daarvoor niet voldoende zetels won.

Tom van den Nieuwenhuijzen: “zoals u weet zijn er twee zaken die mij drijven in het leven. Het werken aan een duurzamere wereld, om onze planeet beter terug te geven aan de volgende generaties dan dat wij hem aantroffen, en het strijden tegen de ‘doe maar normaal’ cultuur die zoveel mensen weerhoudt van het laten zien van hun ware talenten en identiteit. Ik zoek altijd een platform waar ik de meeste impact kan hebben op deze drijfveren. Het persoonlijke ontwikkeltraject dat ik de afgelopen periode heb doorlopen heeft mij extra bewust gemaakt van het feit dat ik trouw moet blijven aan mezelf en mijn drijfveren. Gezien mijn twee hierboven genoemde drijfveren en mijn genoemde ontwikkeltraject kom ik tot de conclusie dat het wethouderschap van Son en Breugel mij niet meer past.”