Search
Close this search box.

Na negentien taakjes bleef de carnavallerskunner over

Deelnemers aan de carnavallerskunner
Foto: Ons Son en Breugel

Tijdens carnavalsmaandag was de tent op het Kerkplein het toneel van de strijd om de enige echte carnavallerskunner.

De Raad van 11 van carnavalsvereniging de Krutjesrapers gooiden het over een andere boeg. Jarenlang organiseerden zij de Krutjesgatse Oberrace. Maar dit jaar organiseerden zij de carnavallerskunner (niet te verwarren met de Alleskunner van Ons Dorp Kwist), een strijd waarin kleine taakjes volbracht dienden te worden. Geïnspireerd door het SBS6 programma De Alleskunner.

Carnavalsmaandag kwamen twee groepen deelnemers naar de residentie van de Krutjesrapers. Zowel de horeca in Son en Breugel als VIPs die op uitnodiging van de Raad van 11 mee mochten doen deden mee in hun respectievelijke klasse. Iedere ronde moest een simpele taak worden vervuld waarbij degene in de laatste plaats de aftocht moet blazen, tot er één overbleef.

Jeugdprinses Sanne pakt een rood bekertje op met eetstokjes
Deelnemer aan de Carnavallerskunner probeert met eigen gemaakte speer een ballon door te prikken

Een hele opgave

Het zijn stuk voor stuk geen bijster moeilijke taakjes. Een bevroren fluitje uit een blok ijs bevrijden om er op te fluiten, een speer maken van satéprikker om een ballon op twee meter afstand door te prikken, bierpul schuiven, wasknijpers op je gezicht knijpen… Daar draaide niemand zijn hand voor om. Maar om het snel te doen, bleek nog een hele opgave.

Deelnemers aan de Carnavallerskunner en prins Menno knijpen wasknijpers op hun gezicht
Deelnemer aan de Carnavallerskunner schuift een pul over een houten baan

Als er meerdere personen het langzaamste de taak wisten te volbrengen, koos de Raad van 11 ervoor om hen een benaderingsvraag te stellen. Wie het dichtste bij het juiste antwoord van de carnavaleske vragen over carnavalsvereniging de Krutjesrapers zat, was veilig. Zij mochten door naar de volgende ronde. Degene die af was gevallen, werd verzocht via de glijbaan het podium te verlaten.

Deelnemer aan de Carnavallerskunner haalt jengablok uit een jengastapel
Winnaar van de carnavallerskunner Mark van Rijssel

En aan het eind bleven er twee over. Twee echte carnavallerskunners. In de horecaklasse mocht het personeel van restaurant Indonesia zich de carnavallerskunner noemen. Van de VIPs kwam het gelegenheidslid van de Raad van 11 (die een dag als raadslid gewonnen had op de Goederen en Dienstenveiling) bovendrijven als winnaar: Mark van Rijssel. Zij mochten met de voormalige Krutjesgatse Oberrace wisseltroffee mee naar huis.