Search
Close this search box.

Negen extra plekken op parkeerplaats achter Rabobank

Geparkeerde auto's op de parkeerplaats achter de Rabobank
Foto: Ons Son en Breugel

De gemeente Son en Breugel start vanaf 28 april met het aanleggen van negen nieuwe parkeerplekken op de parkeerplaats achter de Rabobank in de kern van het dorp. Dit neemt naar verwachting drie werkdagen in beslag, maar de parkeerplaats blijft wel gewoon open.

De gemeente laat weten dat met slim passen en meten negen nieuwe parkeerplekken mogelijk zijn. De nieuwe vakken maken net als de rest van de parkeerplaats geen onderdeel uit van de blauwe zone. Winkeliers en omwonenden hebben creatief meegedacht over deze oplossing en dat gaat niet gepaard met ingrijpende maatregelen of hoge kosten. Het groenstrookje bij de parkeerplaats blijft behouden en krijgt later dit jaar onderhoud.

De parkeerplaats achter de Rabobank is vaker onder de loep genomen om zo meer parkeerplaatsen te kunnen creëren. In 2016 ontstond het idee om de parkeerplaats deel te verzinken in de grond en er een tweede parkeerlaag op te bouwen. De gemeente besloot toen echter plek te kopen in de parkeerkelder onder de Albert Heijn voor ambtenaren om de openbare parkeerplaatsen in het centrum te ontlasten.